ULTIMATUM al primarului Marius Stan. VEZI când va fi dat în folosinţă VIADUCTUL (FOTO)

ULTIMATUM al primarului Marius Stan. VEZI când va fi dat în folosinţă VIADUCTUL (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Închis traficului pe 27 iunie 2013, podul care leagă oraşul de platforma siderurgică va fi redeschis tramvaielor şi traficului uşor pe 27 iunie 2015 * În caz contrar, primarul Marius Stan le cere demisia directorilor Direcţiei de Infrastructură şi societăţii Transurb


"Domn’ primar! Nu ne faceţi şi nouă Viaductul?!", i-au strigat, ieri, edilului urbei, Marius Stan, gălăţenii care străbăteau cu bicicleta sau pe jos Viaductul. Primarul, însoţit de city-managerul Aurel Vlaicu şi de directorul interimar al Direcţiei de Infrastructură din Primărie, Cristian Capeţis, a străbătut la pas Viaductul, minunându-se de halul în care a ajuns, după cum mărturisea, "un obiectiv extrem de important pentru Galaţi, reprezentativ chiar pentru ţară, cu găuri de te duci cu totul până jos". După şedinţa de lucru de pe Viaduct, primarul a anunţat că podul care leagă platforma siderurgică de oraş va fi redeschis traficului uşor şi tramvaiului.

Misiune pentru Ecosal şi Transurb

"Am avut o primă etapă în care am lucrat la consolidarea piciorului din capătul dinspre Combinat, lucrare destul de costisitoare. Trecem la etapa a doua. Transurb trebuie se ocupe de calea de rulare şi de firul de contact, iar Primăria are datoria să dea în funcţiune întreg Viaductul în condiţii de siguranţă, asta însemnând asfaltat, acoperit gropile, iluminat şi, evident, gardul protector, care, pe jumătate, a fost furat. Ca măsură preventivă, vom păstra la ambele capete paza. În câteva zile, urmează să primim şi proiectul în baza căruia se vor face reparaţiile. În ceea ce ne priveşte, aportul nostru va undeva fi sub o sută de mii de euro, la o estimare ochiometrică. Lucrările vor fi executate de Transurb şi de Primărie, prin Ecosal. Vor contribui şi cei de la Mittal", a declarat Stan. De ce nu s-a lucrat până acum? Pentru că, spune edilul, au fost consultaţi specialiştii.

Directori sub ameninţare

Dacă pe 27 nu circulă tramvaiul, s-ar putea lăsa cu demisii. "Din ceea ce am văzut la pas, o lună de zile, termenul pe care l-am dat, mi se pare rezonabil. Dna Genica Totolici, directoarea Transurb, şi Direcţia de Infrastructură, prin dl director Capeţis, care încă nu are cerneala uscată pe angajamentul cu Primăria, au termen până luna viitoare, pe 27, să circule atât tramvaiele cât şi maşinile mici pe viaduct, spre Combinat. Dacă nu, sunt cu demisia pe masă, semnată în alb. Atunci când îţi asumi un termen, trebuie să te ţii de el!”, a declarat primarul.

Dacă noul director de Infrastructură părea de acord cu edilul, managerul Transurb, Genica Totolici, a aflat de la jurnalişti despre acest termen. Managerul ne-a declarat că nu cunoaşte stadiul lucrărilor executate la Viaduct, pentru că nu a primit nici un proces-verbal de recepţie a acestora. Nici nu a fost invitată la şedinţa de lucru care a avut loc ieri la Viaduct. Transurb aşteaptă să primească undă verde din partea Primăriei, pentru a demara lucrările de montare a firului de contact şi pentru ridicarea, îndreptarea şi burarea căii de rulare a tramvaiului.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 8487 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.