ABSURD DE GALAŢI/ Trotuare fierbinţi pentru un oraş înmărmurit

ABSURD DE GALAŢI/ Trotuare fierbinţi pentru un oraş înmărmurit
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Şi dacă s-ar face un top pentru o culme a paradoxului gălăţean, ideea unor trotuare încălzite pe timp de iarnă ar fi, detaşat, în fruntea clasamentului. După cum aţi putut citi deja în ziarul nostru, la şedinţa de marţi a Comisiei de Dialog Social autorităţile au abordat acest subiect. Pe scurt, într-un oraş în care sistemul centralizat de încălzire este în faliment, în care gălăţenii ţinuţi cu forţa în zonele unitare de încălzire nu mai ştiu ce-i aia calorifere calde şi apă caldă la robinet de pe 1 aprilie, Primăria ia în calcul încălzirea trotuarelor. Nu pentru ca gălăţenii să se poată încălzi măcar afară dacă în apartamente îngheaţă, ci pentru a deszăpezi mai uşor oraşul. Ba chiar ar putea fi demarat un proiect pilot de pavaj anti-îngheţ…

Având în vedere că reţelele noastre sunt găurite, s-ar putea spune că sistemul e lesne de testat în sensul că e suficient să se tragă doar o dâră de asfalt peste conductele sparte şi totul s-ar rezolva de la sine! Desigur, dacă prin reţelele cu pricina ar circula agentul termic… ceea ce nimeni nu poate garanta.

Paradoxal este că, în condiţiile în care reţeaua oraşului nu ar suporta ca o încălzire exclusiv electrică a cetăţenilor, se pare că există resurse pentru a testa un sistem de încălzire electrică a trotuarelor, într-un oraş înmărmurit de frică şi de uimire. La fel de bine am putea încerca şi un proiect de fabricare şi trimitere a unor nave în spaţiu… Absurd, dar adevărat!

Citit 1470 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2015 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.