Iar s-au luat BANI din fondul de rezervă al bugetului local. Care a fost MOTIVUL

Iar s-au luat BANI din fondul de rezervă al bugetului local. Care a fost MOTIVUL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu mai puţin de 750.000 de lei au fost luaţi, vineri, din fondul de rezervă al bugetului local. Întruniţi în şedinţă extraordinară, aleşii locali au aprobat retragerea acestei sume pentru a suplimenta fondurile pentru asigurări şi asistenţă socială.

Din aceşti bani, 350.000 de lei au fost alocaţi pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi, 200.000 de lei - pentru Căminul de Persoane Vârstnice „Sf. Spiridon”, iar câte 100.000 de lei - pentru Căminul de Persoane Vârstnice „Ştefan cel Mare” şi pentru Centrul Medico-Social Pechea.

Viceprimarul PSD Florin Popa a explicat că măsura este necesară pentru acoperirea cheltuielilor de finanţare a celor patru unităţi de asistenţă socială.

"Când am aprobat bugetul, sumele prevăzute pentru patru unităţi de asistenţă socială nu au fost dimensionate la nivelul prevăzut de legislaţia în vigoare, astfel că, în momentul de faţă, cele patru unităţi au probleme financiare şi trebuie să le asigurăm cheltuielile de funcţionare. Dintr-o regretabilă eroare, cheltuielile aprobate atunci au fost mai mici", a explicat viceprimarul.

Banii alocaţi din fondul de rezervă trebuie să ajungă până în trimestrul al treilea al anului, când se va face o rectificare bugetară.

Acum o lună, aleşii locali au mai retras din fondul de rezervă 1,6 milioane de lei, pentru majorarea capitalului social la Transurb.

Citit 1848 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.