UNDE şi DE CE s-au dus în STRĂINĂTATE autorităţile locale

UNDE şi DE CE s-au dus în STRĂINĂTATE autorităţile locale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Marea Britanie, Suedia, Austria, China, Germania şi Norvegia sunt ţările în care au ajuns reprezentanţii Primăriei Galaţi * Deplasările, mai puţine ca număr, au costat mai mult decât în 2013


Aproximativ 64.000 de lei au fost cheltuite de la bugetul local pentru deplasările externe ale reprezentanţilor administraţiei locale. La solicitarea noastră, municipalitatea ne-a pus la dispoziţie situaţia deplasărilor: cine şi unde a plecat, cât a durat, cât a costat, şi care a fost scopul plecării peste hotare.

Marea Britanie

Dacă anul acesta primarul Marius Stan a bifat deja două deplasări externe, în Austria şi Bulgaria, anul trecut, a avut o singură ieşire peste hotare: în Marea Britanie, la Londra, în perioada 24-28 octombrie. Aici a purtat negocieri finale pentru semnarea acordului de împrumut în valoare de o sută de milioane de lei cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), derularea programului ESCO şi acordarea de asistenţă tehnică în vederea implementării Strategiei privind alimentarea cu energie termică a municipiului Galaţi. Deplasarea lui a costat 5.736 de lei de la bugetul local şi a avut ca rezultat semnarea acordului şi obţinerea împrumutului. Edilul nu a fost singur, ci însoţit de city-managerul Aurel Vlaicu, costurile deplasării acestuia fiind de 5.678 de lei de la bugetul local. Au mai fost, de asemenea, şi doi dintre directorii din Primărie: Costel Hanţă, directorul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe, a cărui deplasare a costat 5.702 lei, şi Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe, a cărui deplasare a costat 5.693 de lei.

Germania

Silviu Bacalum, pe atunci directorul general al Direcţiei Generale Servicii Publice, a fost în Germania, la Stuttgart, în perioada 18-19 martie, pentru a fi prezent la Conferinţa „Fit for Life” în cadrul proiectului „Cities for Sports”. Bacalum s-a întors de acolo cu un studiu asupra importanţei sportului de masă şi influenţa acestuia asupra persoanelor de vârsta a III-a. Concluzia a fost că „Europa este în continuă îmbătrânire demografică şi trebuie începută educarea populaţiei prin programe dedicate”, se arată în informarea Primăriei. Totul a costat 4.462 de lei de la bugetul local.

Austria şi China

Pe lângă deplasarea de la Londra, când a făcut parte din echipa primarului, Costel Hanţă a mai avut două misiuni externe. Astfel, în perioada 16-21 martie a participat în Austria, la Viena, la workshopul organizat de BERD în cadrul Programului Pilot de Eficienţă Energetică în Sectorul Public din România. Cheltuielile au fost de 1.947 de lei de la bugetul local. Tot Hanţă a mai fost şi în China, la Beijing, în perioada 27-31 mai. Aici a participat la „Forumul România – China: Proiecte de investiţii bilaterale, cheia succesului Administraţiilor Locale din România”, organizat în parteneriat cu Ambasada României în Republica Populară Chineză. Potrivit Primăriei, directorul a purtat discuţiile cu reprezentanţi ai 12 companii reprezentative chineze şi le-a prezentat posibilităţile de investiţii şi parteneriate public-private la Galaţi. Cheltuielile s-au ridicat la 13.872 de lei de la bugetul local.

Suedia şi Norvegia

Daniel Stadoleanu, directorul general al Direcţiei Generale Buget-Finanţe, nu a fost doar la Londra, împreună cu primarul Marius Stan, ci a mai efectuat şi trei deplasări externe.

Directorul a fost în Suedia, la Stockholm, unde, în perioada 27-31 august, a fost prezent la programul de specializare „Managementul şi Contabilitatea Instituţiilor Publice în Spaţiul Economic European” unde a prezentat proiecte şi a iniţiat o colaborare cu Institutul Suedez de Administraţie Publică. A fost cea mai costisitoare dintre deplasările externe - 14.385 de lei de la bugetul local. Stadoleanu a mai fost, anul trecut, de două ori la Viena, în capitala Austriei. Prima vizită s-a derulat în perioada 27-30 septembrie şi a fost justificată de participarea la Conferinţa Regiunilor şi Oraşelor Europene, unde a prezentat proiecte ale municipalităţii. Costurile s-au ridicat la 3.570 de lei de la bugetul local. Mult mai ieftină a fost cea de-a doua deplasare la Viena – 2.409 lei de la bugetul local. Între 9 şi 15 noiembrie, directorul a participat la un seminar pentru clienţii BERD în vederea gestionării împrumuturilor contractate de la această bancă.

Ultima pe lista deplasărilor este Violeta Cazacu, consilier superior, care a fost în Norvegia, la Oslo, în perioada 24-29 martie. Prin participarea la proiectul „Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici” finanţat printr-un grant acordat de Guvernul Norvegiei a beneficiat de un schimb de bune practici în vederea îmbunătăţirii dialogului social pentru funcţionării publici. Primăria nu a plătit, de la bugetul local, decât 478 de lei, transportul de la Galaţi la Aeroportul „Henri Coandă” şi retur, pentru că toate celelalte cheltuieli au fost acoperite din bugetul proiectului.

În 2013 Primăria Galaţi a cheltuit 49.489 de lei pentru deplasări în Germania, Rusia, Slovenia, Belgia, Italia, Bulgaria, Austria şi China.

De ce s-a dus directorul Ecosal în Turcia şi Franţa

Dintre şefii serviciilor publice din cadrul Primăriei Galaţi numai directorul general al Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a efectuat deplasări în străinătate în anul 2014.

Prima lui deplasare a fost în Turcia, în oraşele Uzunkopru şi Istanbul, în perioada 25-30 noiembrie 2014. „Această deplasare s-a realizat ca urmare a acordului de parteneriat încheiat cu SC Amen-Ver SA din Republica Moldova, pentru implementarea de comun acord a proiectului «Un mediu curat pentru viitorul nostru», finanţat prin Programul Operaţional „Bazinul Mării Negre 2007-2013”, precizează Ecosal. Însoţit de directorul tehnic, de şeful secţiei Auto-Utilaje şi de şeful secţiei Depozite şi Reciclare, Pucheanu şi a vizitat Staţia de Epurare a Apelor Uzate şi a Fabricii de Reciclare a Hârtiei din localitatea Uzunkopru, precum şi Complexul de prelucrare a deşeurilor municipale la groapa de gunoi din Istanbul. Costurile deplasării nu au afectat bugetul Ecosal, acesta au fost prevăzute integral în bugetul proiectului, fiind cheltuieli eligibile, au fost decontate integral din fondurile alocate prin proiect şi au fost în valoare totală de 7.986 de lei, din care pentru deplasarea directorului general s-a utilizat suma de 1.833 de lei, precizează Ecosal.

Expoziţie la Lyon

Din Turcia, Pucheanu a plecat la Lyon, Franţa unde, în perioada 1-5 decembrie, a participat la cea de-a 26-a expoziţie internaţională de echipamente şi tehnologii de mediu POLLUTEC 2014. În cadrul acestei deplasări directorul general a participat la întruniri ce au avut ca temă managementul deşeurilor regionale, exploatarea materialelor plastice şi metalelor, managementul post-dezastru al deşeurilor. Costurile deplasării au constat în asigurarea transportului dus-întors de către Serviciul Public Ecosal în valoare de 3.020 de lei. Costurile cu diurna şi cazarea au fost suportate de directorul Ecosal din surse proprii.

Citit 2012 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2015 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.