NOUA PRIMĂRIE a Galaţiului va fi CONSTRUITĂ de TANCRAD. Cât va COSTA construcţia

NOUA PRIMĂRIE a Galaţiului va fi CONSTRUITĂ de TANCRAD. Cât va COSTA construcţia
Evaluaţi acest articol
(63 voturi)

SC Tancrad SRL, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - Forentis Inject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi - a câştigat licitaţia pentru realizarea noii Primării a Galaţiului. Conform contractului, în 18 luni, scheletul din coasta Prefecturii - care n-a apucat să devină nici Sala Aplaudacilor, nici Centru de Afaceri - va dispărea, pentru a face loc unui sediu nou pentru întreaga administraţie locală.

Potrivit primarului Marius Stan, Tancrad a depus deja documentele pentru a obţine autorizaţia de construire şi de îndată ce va avea toate avizele necesare se va apuca de lucru. "Construcţia va costa aproximativ 8 milioane de euro. Va fi o construcţie simbolică şi deosebită pentru Galaţi, pentru viitor, o construcţie care va avea inclusiv parcare subterană - 90 de locuri - şi care le va asigura cetăţenilor o Primărie nu numai modernă, ci şi funcţională. Sperăm ca, după darea în folosinţă, cetăţeanul care intră pe o uşă să iasă pe cealaltă cu toate semnăturile luate", a spus Stan.

Cum va arăta noul sediu al administraţiei locale

După cum v-am mai informat în urmă cu aproape un an, când a început licitaţia, lucrările vor demara cu demolarea structurilor existente. Imobilul care va fi ridicat în loc va avea un regim de înălţime S + P + 2-3E în zona dinspre strada Domnească, iar în zona dinspre strada Cuza Voda clădirea va avea un regim de înălţime de 2S + P + 2E. Noua clădire va avea o sală polivalentă, realizată pe două niveluri, cu o capacitate de 150 de locuri, în care să poată avea loc atât întrunirile Consiliului Local, cât şi alte manifestări.

Accesul în Primărie se va realiza din strada Domnească, prin holul principal, de la parter, unde vor funcţiona birourile de audienţe, biroul unic, registratura, casieria. Zona de la strada Domnească se organizează în jurul unui atrium, care se desfăşoară de la nivelul parterului până la ultimul nivel şi care asigură legătura între toate nivelele. O scară circulară, destinată publicului, va asigura legătura între holul principal de la parter, etajul 1 şi subsolul, unde se vor amenaja spaţii pentru birouri IT şi arhivă. La exterior, vor fi pereţi cu placaje din piatră naturală şi tencuieli decorative, iar treptele vor fi cu gresie antiderapantă sau granit. În ceea ce priveşte utilităţile, noua Primărie va avea centrală termică proprie, sistem de sonorizare ambientală, sistem supraveghere video şi sistem de gestionare a fluxului de persoane - ticketing.

Citit 9640 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.