(FOTO) ZIUA DRAPELULUI, sărbătorită şi la Dunăre. Iată MESAJUL PRIMARULUI pentru gălăţeni

(FOTO) ZIUA DRAPELULUI, sărbătorită şi la Dunăre. Iată MESAJUL PRIMARULUI pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Şi gălăţenii şi-au cinstit, astăzi, 26 iunie, Tricolorul, chiar dacă numărul participanţilor la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional, sărbătorită, în fiecare an, pe data de 26 iunie, a lăsat de dorit.

După ce dimineaţă, însemnul naţional a fost sfinţit la Catedrala Arhiepiscopală, în cadrul unei slujbe săvârşite de ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de un sobor de preoţi, jandarmii gălăţeni au purtat pe braţe Drapelul, în procesiune, pe strada Domnească, până la Grădina Publică. În Piaţa Tricolorului din parcul gălăţean, cei prezenţi la ceremonie au asistat la trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi primirea onorului, ridicarea Drapelului pe catarg şi înălţarea lui, la defilarea Gărzii, dar şi la un moment artistic oferit de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

"Le transmit nu doar gălăţenilor, ci tuturor românilor să simtă în fiecare zi ceea ce cred eu că simt astăzi. Să fie pătrunşi de ceea ce înseamnă simţământul naţional, spiritul naţional, care nu trebuie să existe doar în ziua decretată drept Ziua Drapelului. Aş vrea să putem fi, din nou, românii aceia care pentru ţara lor sunt în stare să facă orice, care să creadă în ceva trainic, solid şi pentru acel ceva să privească în sus, spre cele trei culori, şi să spună: Da, sunt capabil să fac orice pentru ca aceste trei culori să rămână neîntinate sus, acolo”, ne-a declarat primarul Marius Stan, la finele ceremoniei desfăşurate în Grădina Publică.

Foto Corina Dobre

Citit 1597 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.