Modernizarea străzii Domnească/ Studiul de fezabilitate este gata

Modernizarea străzii Domnească/ Studiul de fezabilitate este gata
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Peticită şi cu tei ciopârţiţi, strada Domnească ar putea intra, în viitorul mai puţin sau mai mult îndepărtat, în modernizare. Deocamdată, anul acesta, Primăria nu a bugetat decât proiectarea modernizării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, municipalitatea a demarat procedurile legale pentru modernizarea străzii Domnească, care nu a mai fost reabilitată integral de peste 25 de ani, cu actualizarea unui studiu de fezabilitate din 2008.

”Practic a fost actualizat şi îmbunătăţit un studiu din anul 2008, pe care administraţia Galaţiului de la acea vreme nu l-a pus în practică. Cum orice studiu de fezabilitate are valabilitate doi ani, a fost necesară actualizare documentului pentru a putea continua procedurile în vederea demarării lucrărilor de modernizare a străzii Domnească. Actualizarea studiului s-a făcut de către ATU Consulting SRL Galaţi şi a costat 111.000 lei (TVA inclus). Studiul actualizat prevede, faţă de cel iniţial, redimensionarea reţelelor subterane de apă şi canalizare, crearea unei canalizaţii speciale pentru îngroparea cablurilor aeriene, reconfigurarea şi multiplicarea spaţiilor verzi, multiplicarea parcărilor publice, modernizarea parcurilor, iluminatului public şi a mobilierului urban, precum şi înlocuirea firului de contact pentru troleibuze”, ne informează reprezentantul Primăriei.

Citit 3328 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.