MRU a revenit la conducerea Serviciului de Informații Externe/ O nouă majoritate s-a conturat astăzi în Parlament

MRU a revenit la conducerea Serviciului de Informații Externe/ O nouă majoritate s-a conturat astăzi în Parlament
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Mihai Răzvan Ungureanu a revenit în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), calitate pe care a mai deținut-o în trecut. Numirea lui MRU, propus de președintele Klaus Iohannis, a fost votată, astăzi, de 278 de parlamentari, în timp ce șase senatori și deputați au votat împotrivă.

În ciuda boicotului PSD, liberalii au beneficiat de susținerea UNPR, a UDMR, a membrilor Grupului Democrat Maghiar, a deputaților și senatorilor independenți, precum și a minorităților naționale, relatează jurnaliștii de la Gândul.

”Astăzi sunt validat de o clasă politică care îmi oferă din nou posibilitatea să fiu de folos naţiunii. Este semnul triumfului democraţiei statului de drept. Aş vrea ca în noul meu mandat să-mi conving colegii că doar împreună putem schimba percepţia păguboasă asupra serviciilor care, deşi autonome, nu dau socoteală nimănui. Este nevoie de un nou cadru legislativ, de acoperirea diferenţelor de cunoaştere. Prin votul dvs, primesc nu doar încuviinţare a mandatului, un mandat social al instituţiilor, există o raţiune socială a acestei numiri. Să rămâneţi întotdeauna sensibili, asigurându-vă încă o dată de tot respectul meu”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Gândul. 

CITEȘTE ȘI: Interviu ÎN EXCLUSIVITATE cu MRU - "Un conflict de durată alungă investiţiile din regiune"

 

Citit 1601 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2015 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.