PRIMĂRIA ar putea SCUTI ArcelorMittal Galaţi de TAXA DE MEDIU în schimbul APEI CALDE pentru oraş

PRIMĂRIA ar putea SCUTI ArcelorMittal Galaţi de TAXA DE MEDIU în schimbul APEI CALDE pentru oraş
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Municipalitatea gălăţeană ar putea scuti compania ArcelorMittal de plata taxei de mediu, în contextul livrării de abur pentru producerea apei calde pentru zecile de mii de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea, în acest sens există o serie de negocieri între cele două entităţi. „Nu mă pot substitui eu Primăriei, dar bănuiesc că aici se poate ajunge la o înţelegere ca pentru o parte din acea taxă de mediu, având în vedere că procesul de producţie a agentului termic poluează şi pentru asta se plăteşte acea amendă, ArcelorMittal să nu mai fie nevoit să plătească şi să se facă o compensare, ceva, între cele două entităţi, în aşa fel încât să echilibrăm lucrurile. ArcelorMittal nu mai plăteşte, Primăria este fericită că primeşte agent termic şi cu asta, basta”, a declarat ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, în cadrul unei conferinţe de presă.

ArcelorMittal va livra abur tehnologic la preţ de producţie, reprezentanţii companiei afirmând că nu va exista adaos comercial. De altfel, country managerul ArcelorMittal, Ionel Borş, a precizat: „Nu am negociat preţurile. Am spus că vom da la preţ de cost”.

Foto Marius Negri

Citit 3509 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.