Primăria Galaţi, pregătită pentru CANICULĂ. Unde vor fi amplasate punctele de prim ajutor

Primăria Galaţi, pregătită pentru CANICULĂ. Unde vor fi amplasate punctele de prim ajutor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria municipiului Galaţi este pregătită să activeze punctele de prim-ajutor în momentul în care se instituie oficial codul galben de caniculă şi ele vor rămâne active pe toată durata avertizării meteorologice de temperaturi excesive şi disconfort termic. Acestea au fost verificate de inspectorii Primăriei şi corespund, potrivit municipalităţii, tuturor cerinţelor impuse de reglementările în vigoare.

În cadrul punctelor de prim-ajutor, oamenii vor beneficia de apă, aer condiţionat şi asistenţă medicală, în caz de nevoie, în intervalul orar critic 11,00 - 17,00.

În această vară, în municipiul Galaţi, vor fi active zece puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, amplasate după cum urmează: Billa 2 (Micro 39C), Billa 3 (Micro 16), Billa 4 (Winmarkt Modern), Kaufland 2 (Micro 40), Carrefour (Potcoava), Carrefour (Micro 19), Penny (Micro 17), XXL (Micro 21), Hala de legume-fructe (Piaţa Centrală), Hala legume-fructe (Piaţa Ţiglina 1).

Pe gălăţeni îi aşteaptă cel puţin două zile în care mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius. Medicii avertizează că bătrânii, copiii şi bolnavii cronic sunt cei mai afectaţi de temperaturile caniculare. Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi va lucra la foc continuu, pentru a face faţă urgenţelor medicale provocate de temperaturile extrem de ridicate.

Valul de caniculă venit din Europa de Vest a lovit şi judeţul Galaţi. Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit o atenţionare de cod galben de caniculă pentru astăzi, 7 iulie. Miercuri, 8 iulie, atmosfera devine şi mai dogoritoare, fiind preconizat un cod portocaliu de caniculă. Specialiştii se aşteaptă ca disconfortul termic să persiste la Galaţi şi în ziua de joi. A doua săptămână din luna iulie vine astfel cu temperaturi neobişnuite chiar şi pentru mijlocul verii. Click aici pentru mai multe detalii privind sfaturile medicilor ce ar trebui urmate pe timp de caniculă, plus atenţionarea angajaţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi pentru această perioadă.

Foto arhiva "Viaţa liberă", Bogdan Codrescu

Citit 1553 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.