UPDATE: Victor Ponta şi-a reluat atribuţiile de prim-ministru. Şeful statului a semnat decretul în acest sens

UPDATE: Victor Ponta şi-a reluat atribuţiile de prim-ministru. Şeful statului a semnat decretul în acest sens
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, 9 iulie, ora 11,00: Premierul Victor Ponta s-a întors la Guvern. Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi dimineaţă, 9 iulie, decretul prin care încetează mandatul lui Gabriel Oprea, iar Victor Ponta își reia atribuțiile de prim ministru.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce presupune oficial, că premierul Victor Ponta își reia atribuțiile de premier, întrucât au fost îndeplinite toate procedurile, ultima fiind publicarea decretului în Monitorul Oficial.

În jurul orei 10,00, premierul a ajuns la sediul Guvernului.


8 iulie: Premierul Victor Ponta a revenit în ţară, urmând ca de joi, 9 iulie, să îşi reia atribuţiile de prim-ministru, a relatat mediafax.ro. El a transmis o solicitare în acest sens preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit documentului, şefului statului i se cere să ia act de reluarea activităţii lui Victor Ponta la Guvern, "având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru". Adresa transmisă Preşedinţiei este semnată atât de Victor Ponta, cât şi de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar.

Victor Ponta a fost internat pe 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Miercuri dimineaţă, 8 iulie, Victor Ponta a mers la Guvern, el putând fi văzut intrând, în cârje, în Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului. Surse oficiale au afirmat că premierul a venit la Palatul Victoria de acasă, el revenind în România marţi seara.

Foto captură video

Citit 1415 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2015 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.