RĂSPUNDEM SESIZĂRII CITITORILOR: De ce se taie arborii pe strada Mihai Bravu (FOTO)

RĂSPUNDEM SESIZĂRII CITITORILOR: De ce se taie arborii pe strada Mihai Bravu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cititorii "Viaţa liberă" ne-au semnalat că, luni, o echipă de alpinişti utilitari tăia un impozant arbore de pe strada Mihai Bravu. Într-adevăr, unul dintre arborii aflaţi vizavi de Biblioteca „V.A. Urechia” urma să fie pus la pământ. Alpiniştii ne-au spus că nu este singurul copac pe care îl vor tăia şi că, deşi are frunzele verzi, la rădăcină este putred.

La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a comunicat că „se taie copacii bătrâni, afectaţi de boli, de intemperii sau ai căror rădăcini au afectat trotuarele, carosabilul sau imobilele. Pentru tăieri există avizul Agenţiei de Mediu. În locul copacilor tăiaţi se vor planta alţii. Măsura este prevăzută în proiectul de modernizare a străzii Mihai Bravu”.

Reamintim că modernizarea străzii Mihai Bravu, pe segmentul cuprins între strada Basarabiei şi Gara CFR, va fi efectuată de către societatea Tancrad S.A, contra sumei de 4,86 milioane de lei şi este programată să dureze nouă luni. Lucrările de modernizare vor viza reabilitarea reţelei subterane de apă şi canalizare, modernizarea sistemului de iluminat stradal, dezafectarea şi demontarea liniei de tramvai şi a reţelei de contact, precum şi reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, a bordurilor şi a marcajelor rutiere.

Foto Anca Melinte

Citit 3026 ori Ultima modificare Marți, 04 August 2015 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.