Ce afaceri imobiliare voia să facă Primăria şi ce s-a vândut deja

Ce afaceri imobiliare voia să facă Primăria şi ce s-a vândut deja
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Printre cele mai importante terenuri pe care municipalitatea a vrut să le vândă la şedinţa trecută a Consiliului local se află cel situat sub Cazino Lisboa, pe strada Oţelarilor, şi cel pe care se află spaţiul comercial lipit de Restaurantul „Neacşu” din Micro 19 * Aproape 110.000 de euro va încasa Primăria municipiului Galaţi din vânzarea altor cinci terenuri aflate sub construcţii, asupra căreia aleşii locali au căzut de acord fără comentarii, în lunile aprilie şi mai ale acestui an

Primăria a încercat să vândă terenul de 100,37 mp, situat pe Aleea Comerţului, aferent blocului K1, sub clădirea cu subsol, parter, un etaj şi mansardă, lipită de restaurantul „Neacşu”. Preţul de vânzare propus era de 114 euro/mp, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare. Cumpărarea terenului a fost solicitată în iunie 2014, de SC Cecilia SRL, care deţine terenul cu contract de concesiune şi care a cumpărat construcţia de pe el în 2003, pe când era în curs de finalizare.

A picat la vot şi vânzarea terenului de 100 mp situat pe strada Brăilei nr.138 A la preţul de 190 euro/mp, fără TVA. Terenul este deţinut cu contract de închiriere de către SC Arcada Company SA şi este situat în continuarea terenului proprietatea societăţii. Aceasta îşi doreşte repararea şi extinderea sediului social existent.

Ca să nu aibă aceeaşi soartă ca primele vânzări, a fost retrasă de pe ordinea de zi vânzarea terenului de 131,80 mp, situat pe strada Plugului nr. 26 A, la preţul de 139 euro/mp, fără TVA. Domnul Constantin Iulian, solicită cumpărarea terenului pe care îl deţine cu contractul de concesiune şi pe care, potrivit documentelor, sunt realizate o anexă la locuinţă şi un cabinet medical.

A fost retrasă şi vânzarea terenului de 90 mp, situat pe strada Brânduşei nr. 2, la preţul de 110 euro/mp, fără TVA. Cererea a fost depusă de d-nul Prodan Ionel, administratorul SC Danubius Pim SRL, care îl deţine cu contract de concesiune. Pe teren a fost edificată o construcţie cu destinaţia de alimentaţie publică – brutărie, cu parter, etaj şi mansardă.

Cea mai mare suprafaţă care putea fi vândută se afla în Micro 19, pe strada Oţelarilor - aferent parcare. Este vorba de terenul de 215,60 mp, propus spre vânzare la preţul de 129 euro/mp, fără TVA. Interesată să-l cumpere este SC Neidan SRL, deţinută de fostul consilier judeţean Necu Dan. Pe terenul deţinut de acesta cu contract de concesiune este edificată o construcţie cu parter şi etaj, cu destinaţia de spaţiu comercial şi sediu firmă. Este vorba despre cazinoul Lisboa pe uşa căruia scrie SC Neidan SRL. Dacă vânzarea nu ar fi fost retrasă de pe ordinea de zi, politicianul ar fi trebuit să plătească, în total, 27.800 de euro fără TVA.

Rămâne de văzut dacă aceste vânzări vor reveni pe ordinea de zi a şedinţei viitoare a Consiliului Local şi dacă vor întruni voturile necesare aprobării.

Vânzări în 2015

Potrivit calculelor noastre, aproape 110.000 de euro va încasa Primăria municipiului Galaţi din vânzarea altor cinci terenuri aflate sub construcţii, asupra căreia aleşii locali au căzut de acord fără comentarii, în lunile aprilie şi mai ale acestui an. Precizăm că Regulamentul de vânzare a unor categorii de terenuri proprietatea privată a municipiului prevede că se pot vinde prin atribuire directă suprafeţele pe care sunt edificate construcţii.

Cea mai mare şi mai importantă dintre suprafeţele de teren a căror vânzare a fost aprobată măsoară 396,55 mp şi este situată pe strada Tecuci nr. 61 (Tecuci colţ cu Columb). Cumpărătoarea, Angelica Popa, proprietara construcţiei (fostul restaurant Hilton din Piaţa Centrală) edificate pe teren va plăti 155 de euro pe metru pătrat, fără TVA.

Aleşii au fost de acord şi cu vânzarea cu preţul de 37 de euro pe metru pătrat, fără TVA, a terenului de 444 mp, situat pe strada Calea Prutului nr. 17, către SC Germa Impex SRL. Societatea deţine terenul de sub construcţiile proprietate plus trotuarul de protecţie al acestora, pe baza unui contract de închiriere, şi a solicitat cumpărarea în septembrie 2013.

Următorul teren în topul suprafeţelor are 253 mp şi se află pe strada Dogăriei nr. 89A. SC Flavipet SRL, ai cărei administratori au solicitat cumpărarea, va plăti, conform deciziei aleşilor, 87,21 euro/mp, fără TVA.

Potrivit deciziei aleşilor, Primăria îi vinde lui Ion Grigore terenul de 44,71 mp de pe strada Albatrosului nr. 1E. Gălăţeanul a solicitat încă din iunie 2014 cumpărarea terenului deţinut din 2005 cu contract de concesiune, pe care a edificat o construcţie cu destinaţia de spaţiu comercial. Preţul de vânzare este de 180,01 euro/mp, fără TVA.

Nu mai puţin de 111 euro pe metru pătrat fără TVA va plăti gălăţeanca Maria Ghibu pentru a cumpăra terenul de 13,61 metri pătraţi situat pe strada Anul Revoluţiei 1848 nr.70 (la intersecţia cu strada Libertăţii). Terenul se află sub o scară exterioară metalică.

Trebuie spus că preţurile au fost stabilite prin evaluări tot de către Serviciul GeoTopoCad Expert, iar cheltuielile ocazionate cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare vor fi suportate de către cumpărător.

Citit 3000 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2015 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.