TARIFE de intrare MAI MARI, la Baia Comunală şi la Patinoar

TARIFE de intrare MAI MARI, la Baia Comunală şi la Patinoar
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Intrarea la bazinul de înot de la Baia Comunală, la Patinoar, precum şi iniţierea copiilor în sporturi ca patinaj, fotbal, volei, handbal şi baschet îi va costa mai mult pe gălăţenii dornici să facă mişcare. În acelaşi timp, amatorii au acum posibilitatea să închirieze cu totul bazele sportive ale municipalităţii, inclusiv Sala Sporturilor şi stadioanele "Dunărea" şi "Gloria".

Aleşii locali au aprobat tarifele specifice desfăşurării activităţilor la bazele sportive aparţinând municipiului Galaţi, practicate de Fundaţia ”Sportul Gălăţean”, care le administrează. Explicaţia pe care au primit-o aleşii a fost aceea că fundaţia a preluat bazele sportive cu tarifele practicate de SC Gospodărire Urbană, operatorul anterior, tarife stabilite în 2011 şi 2007, prin hotărâri de Consiliu Local. Majorarea tarifelor a fost justificată de faptul că, de la 1 iulie 2015, Fundaţia „Sportul Gălăţean” a devenit plătitoare de TVA, fiindcă a depăşit plafonul de 220.000 de lei venituri din activitatea economică. În aceste condiţii, tarifele au fost majorate, în medie, cu 30-40 la sută, adică TVA 24 la sută plus inflaţia.

Iată care sunt noile tarife:

Înot şi masaj

Tariful de intrare la bazinul de înot, pentru adulţi, a crescut de la 10 la 13 lei, pentru 60 de minute, şi de la 18 la 24 de lei, pentru 120 de minute. Abonamentul cu zece intrări pentru adulţi va costa 104 lei, în loc de 80, cum a fost până acum.

Pentru copii, tariful de intrare la bazin pentru 60 de minute nu mai este 8, ci 11 lei. Pentru 120 de minute de înot, copiii vor plăti 20 de lei, în loc de 16 lei, ca până acum. Abonamentul de zece intrări pentru copii costă 78 de lei, cu 18 lei mai mult decât în prezent.

Există şi abonamente de iniţiere înot. Pentru adulţi, opt intrări înseamnă 195 de lei, iar patru şedinţe - 105 lei. În cazul copiilor, aceleaşi facilităţi costă 130, respectiv, 75 de lei.

Pentru închirierea, timp de 60 de minute, a întregului bazin de înot, cluburile sportive şi unităţile de învăţământ vor trebui să achite 320 de lei, în loc de 250, ca până acum. Un card de abonament îi va costa pe gălăţeni 13 lei, şi nu 10, cât era tariful anterior.

S-au majorat şi preţurile pentru masaj de relaxare. Astfel, o şedinţă de 45 de minute costă cu zece lei în plus, adică 40 de lei. Ca noutăţi, au apărut abonamentul de opt şedinţe de masaj, care costă 260 de lei, şi cel de patru şedinţe de masaj - 125 de lei. Tariful de intrare pentru un vizitator sau un însoţitor va costa 2,5 lei, cu 50 de bani în plus.

Iniţiere în patinaj şi cazare

Biletul de intrare la Patinoar, pentru un program de 90 de minute, costă 14 lei, cu patru lei mai mult, şi, respectiv, opt lei (cu doi lei mai mult) pentru elevi şi studenţi. Tot 14 lei costă şi închirierea patinelor, garderoba - trei lei, iar ascuţitul unei perechi de patine vă scoate din buzunar 12 lei, cu trei lei în plus decât aţi plătit până acum.

Copii au acum posibilitatea să beneficieze de opt şedinţe de iniţiere în patinaj dacă plătesc 130 de lei.

Ca noutate, patinoarul oferă şi posibilitatea de a fi închiriat pentru activităţi pe gheaţă, cu tariful de 340 de lei - 60 de minute, sau pentru evenimente culturale şi alte activităţi - 630 de lei pentru 60 de minute. În plus, este posibilă şi cazarea sportivilor, care vor plăti câte 40 de lei pe pat, pentru 24 de ore.

Sala Sporturilor şi stadioanele

Mai nou, gălăţenii au posibilitatea să închirieze Sala Sporturilor, cu tariful de 300 de lei pentru 60 de minute. Iniţierea copiilor în sporturile de echipă, adică opt şedinţe de volei, baschet sau handbal, le va scoate părinţilor din buzunar 130 de lei.

La Stadionul "Dunărea", închirierea pentru 60 de minute costă 180 de lei, iar iniţierea copiilor în fotbal timp de opt şedinţe - 130 de lei. Tot 180 de lei costă şi închirierea timp de 60 de minute a Stadionului "Gloria".

Citit 20162 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.