Lucrările de ANVELOPARE stârnesc NEMULŢUMIRI în rândul locatarilor gălăţeni

Lucrările de ANVELOPARE stârnesc NEMULŢUMIRI în rândul locatarilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Până la finele acestui an, lucrările finanţate din fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice a 11 blocuri trebuie să fie finalizate. Numai că, fără vigilenţa locatarilor şi fără monitorizarea atentă a autorităţilor, riscă să fie executate în stil românesc: prost şi de mântuială.

Plouă cu reclamaţii

Locatarii blocurilor A7 şi A21 din Micro 16, în loc să fie mulţumiţi că vor plăti facturi mai mici la energia termică, au cel puţin trei motive de nemulţumire legate de execuţia lucrării.

Prima reclamaţie pe care ne-au transmis-o este aceea că muncitorii lucrează alternativ, o zi la un bloc, o zi la celălalt, deşi ambele imobile trebuie să fie gata în acelaşi timp. Scuza pe care oamenii susţin că au primit-o, că nu ar fi muncitori de ajuns pentru a lucra concomitent, nu i-a mulţumit deloc.

Un alt motiv de nemulţumire este legat de subsolul blocului, unde tubulatura de oţel ar urma să fie înlocuită cu o alta, de aceeaşi dimensiune, tot din oţel. Deşi, spun locatarii, Calorgal a recomandat înlocuirea ţevii de oţel cu una din polipropilenă, redimensionată în funcţie de numărul consumatorilor rămaşi racordaţi la sistemul centralizat de încălzire!

Dar cei mai revoltaţi sunt locatarii blocului A21, care se tem că balcoanele le vor fi micşorate, prin folosirea proiectului de la blocul A7, unde termopanele sunt de mai mici dimensiuni.

Ce spun autorităţile

Toate aceste reclamaţii au ajuns şi la urechile asocierii SC Moviland Met SRL - Proconstrid SRL, care a câştigat contractul pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe A7 şi A21, din Micro 16, cu o ofertă de 1,6 milioane de lei. Ele le-au fost transmise chiar într-o şedinţă care a avut loc, ieri, la Primărie.

Potrivit lui Silviu Bacalum, temporar purtător de cuvânt al Primăriei, firmele s-au angajat că vor suplimenta numărul de muncitori la blocurile A7 şi A21. De asemenea, am primit asigurări că proiectul privind balcoanele va fi analizat. Din păcate, în ceea ce priveşte subsolul, redimensionarea ţevilor şi folosirea polipropilenei nu este posibilă, ne-au transmis autorităţile, pentru că, fiind vorba de fonduri europene, trebuie respectat întocmai proiectul realizat în 2013. Iar acesta prevedea oţel…

Citit 3084 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2015 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.