A reînceput acordarea de autorizaţii de CONSTRUCŢIE PE FALEZĂ

A reînceput acordarea de autorizaţii de CONSTRUCŢIE PE FALEZĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Se face prima clădire pe Faleză, după votarea regulamentului de construcţie pentru această zonă * Opt vile şi un restaurant pe Centură


Nu mai puţin de zece planuri urbanistice de detaliu au fost aprobate, recent, de aleşii locali, pentru a le permite unor familii gălăţene să construiască pe propriile terenuri. Ce? Răspunsul în opt din cele zece cazuri este unul şi acelaşi: locuinţă cu împrejmuire. Unde? În majoritatea cazurilor, în Traian Nord.

Cu titlu de noutate, aleşii au aprobat prima construcţie pe Faleză, după votarea regulamentului şi a planului de urbanism pentru această zonă. Mai exact, consilierii locali au dat undă verde familiei Neagu pentru realizarea, pe bulevardul Marea Unire nr. 29 (fosta stradă Piaţa Falezei), a unei locuinţe cu parter şi un etaj, după desfiinţarea construcţiilor care există deja pe respectivul teren - o locuinţă şi o magazie.

Locuinţe cu parter, un etaj, cu mansardă şi/sau demisol ori subsol vor fi construite în cartierul Traian Nord pe străzile Arcaşilor şi Cetăţianu Ioan, dar şi pe străzile Eliza Leonida Zamfirescu, respectiv, Anul Revolutiei 1948.

Trei planuri urbanistice de detaliu vizează construcţii pe Drumul de Centură. Este vorba despre realizarea, la numărul 210, a unui spaţiu de desfacere pentru produse din sârmă, cu platformă betonată, container metalic şi podeţ. Undă verde a primit şi construirea, pe Drumul de Centură nr. 106A a unei case de vacanţă. Tot pe Drumul de Centură, la nr. 1I, va fi ridicat un restaurant. Construcţia nouă va avea doar parter, dar şi o terasă descoperită şi o parcare, în incintă, de 13 locuri.

Foto Anca Melinte

Citit 3955 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.