Un fost fotbalist gălăţean, în Guvernul României

Un fost fotbalist gălăţean, în Guvernul României
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Galaţiul are din nou un reprezentant în Guvernul României, pe social-democratul Marius Humelnicu. Prin Decizia premierului Victor Ponta, publicată marţi, 25 august, în Monitorul Oficial al României, politicianul gălăţean a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Numirea lui a fost vehiculată încă de acum câteva luni, când organizaţia judeţeană PSD Galaţi l-a propus pe Humelnicu pentru această funcţie. Marius Humelnicu, în vârstă de 37 de ani, a jucat fotbal de performanţă la FCM Dunărea, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău, Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, Şahdag Qusar, Gilan Qabala (ultimele două, din Azerbaidjan). A absolvit Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi a urmat un master în Drept şi Administraţie Publică Europeană.

Din 2012, este consilier local PSD. Din 2013, conduce Autoritatea Rutieră Română Galaţi, de unde câştigă un venit anual de 33.084 de lei, potrivit ultimei declaraţii de avere. Marius Humelnicu este, potrivit declaraţiei de interese, vicepreşedinte al PSD Galaţi.

Prin numirea lui la Ministerul Transporturilor, Galaţiul va avea, din nou, o voce în Guvernul României, după plecarea din acelaşi minister a unui alt social-democrat gălăţean, subsecretarul de stat Marius Mărgarit. Acesta a demisionat în luna mai a acestui an.        

Citit 3818 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.