Câţi BANI în plus au acordat aleşii gălăţeni pentru cluburile sportive

Câţi BANI în plus au acordat aleşii gălăţeni pentru cluburile sportive
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Conducerea Fundaţiei "Sportul Gălăţean" a fost schimbată

Consilieri locali ai Galaţiului au alocat, în şedinţa ordinară de joi, bani în plus pentru nouă cluburi sportive finanţate deja, de la finele lunii martie 2015, de la bugetul local. Precizăm că fiecare dintre aceste structuri sportive a cerut suplimentarea sumei alocate pentru susţinerea activităţii, iar banii s-au dat prin acte adiţionale la contractele de asociere existente.

Cea mai mare sumă de bani, 700.000 de lei, a fost acordată Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galaţi, care primise deja de la bugetul local o finanţare pentru susţinerea activităţii sportive de 1.001.000 de lei.

În topul finanţărilor suplimentare acordate, locul secund este ocupat de Asociaţia Fotbal Club Metalosport Galaţi, care va beneficia de un supliment de 450.000 de lei. Trebuie spus că Metalosport a primit, în luna martie, 115.500 de lei de la bugetul local pentru susţinerea activităţii sportive a clubului.

Clubul Sportiv United Galaţi a primit de la bugetul local 400.000 de lei în plus, în condiţiile în care finanţarea alocată în luna martie a acestui an a fost de 375.375 de lei.

Finanţat la începutul anului cu 966.350 de lei, Clubul Sportiv Phoenix Galaţi a primit o suplimentare a sumei alocate de 350.000 de lei.

Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi, finanţată la începutul anului cu suma de 662.200 de lei, a primit acum o finanţate suplimentară de 300.000 de lei.

O alocare în plus de 250.000 de lei a fost acordată Asociaţie Handbal Club Danubius - Club Sportiv Universitatea Galaţi, finanţată de la bugetul local cu suma de 142.450 de lei.

O sumă suplimentară de 75.000 de lei a fost acordată Asociaţiei Sport Club Municipal Dunărea Galaţi, care mai primise de la bugetul local 84.700 de lei.

Câte 40.000 de lei au primit Club Sportiv Şah Club Galaţi şi Asociaţia Club Sportiv Aqua Sport Galaţi. În martie, şahiştii au primit o finanţare de 26.950 de lei, iar Aqua Sport - 19.250 de lei.

Prin actul adiţional, cluburile se obligă să utilizeze banii pentru susţinerea activităţii sportive a clubului şi să organizeze activităţi sportive pentru a reprezenta municipiul Galaţi în toate competiţiile naţionale şi internaţionale.

"Susţinem performanţa"

Primarul Marius Stan a ţinut să spună că, într-un clasament pe ţară, în privinţa sporturilor de sală finanţate de la bugetul local, Galaţiul ocupă locul al doilea. "Avem reprezentare în prima ligă: campionii de la hochei, baschet, futsal, handbal, şah, volei, dans sportiv, rugby. Contrabalansează, din păcate, rezultatele fotbalului, dar acolo e vorba, probabil, de manager şi de management", a spus Stan.

Schimbări în conducerea Fundaţiei "Sportul Gălăţean"

Prin votul secret al aleşilor locali, Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" şi-a schimbat componenţa. Şi asta deoarece preşedintele, Mihai Istrate, şi viceprimarul PSD Florin Popa şi-au dat demisia. În locul lor, aleşii i-au numit pe Cătălin Tofan şi pe Florin Mirea. Singurul neschimbat din Colegiul Director a rămas viceprimarul ALDE Radu Cosca.

Citit 2937 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2015 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.