Încep DEMOLĂRILE în Traian şi ANCORA! Primarul a semnat dispoziţiile de expropriere

Încep DEMOLĂRILE în Traian şi ANCORA! Primarul a semnat dispoziţiile de expropriere
Evaluaţi acest articol
(71 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a semnat ieri deciziile de expropriere pentru cele 38 de imobile de pe strada Traian şi din Mazepa, zona ”Ancora”. Este vorba despre proprietăţile cuprinse în coridoarele de expropriere aferente obiectivelor „Modernizare strada Traian, între Metro şi strada Brăilei - lărgire carosabil” şi „Amenajare arteră de legătură strada Al. Lăpuşneanu - strada Roşiori, inclusiv spaţii parcare cartier Mazepa 1”.

„De la data emiterii dispoziţiilor primarului, operează de drept transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor afectate de lucrările de utilitate publică de interes local, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea acestuia”, se arată în comunicat.

Titluri executorii

Primăria precizează că, potrivit legii, dispoziţiile primarului produc efecte şi în cazul în care proprietarii imobilelor cuprinse în listă nu s-au prezentat în termenul de 30 de zile lucrătoare de la data notificărilor pentru a depune actele care atestă dreptul de proprietate sau alt drept asupra imobilelor supuse exproprierii. De asemenea, au efecte şi în cazurile în care proprietarii nu prezintă un titlu valabil, proprietarii nu sunt cunoscuţi, dar şi în situaţiile în care pentru respectivele imobile există succesiuni nedeschise, succesorii sunt necunoscuţi sau nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.

„Dispoziţiile primarului constituie titlu executoriu, fără alte formalităţi pentru predarea bunurilor imobile, atât împotriva celor expropriaţi, cât şi împotriva celor care pretind orice drept real, legat de aceste imobile. Dispoziţiile primarului produc efecte de la data emiterii. Eventualele contestaţii formulate de persoanele îndreptăţite nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor expropriate către expropriator”, se arată în comunicat.

În baza dispoziţiilor, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi vor solicita înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate, respectiv a dreptului de administrare asupra coridorului de expropriere.

Citit 5235 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.