Cine este liberalul care va candida la Primărie/ Rezultatele sondajului PNL, ţinute "la secret"

Cine este liberalul care va candida la Primărie/ Rezultatele sondajului PNL, ţinute "la secret"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi a susţinut ieri o conferinţă de presă, deputatul Mircea Toader s-a ferit să vorbească deschis despre rezultatele sondajului intern al PNL, în urma căruia liberalii îşi vor desemna candidatul partidului pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi. În ciuda faptului că atât voci din PNL, cât şi din rândul adversarilor politici l-au indicat, deloc surprinzător, câştigător pe Nicuşor Ciumacenco, parlamentarul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat rezultatul vehiculat, argumentându-şi poziţia prin faptul că rezultatele sondajului nu au fost validate, conform regulilor partidului, într-o şedinţă internă.

Totuşi, deputatul Mircea Toader a precizat că după ce liberalii îşi vor desemna oficial candidatul pentru Primărie, de la nivel naţional va fi comandat un sondaj de opinie în toate municipiile reşedinţă de judeţ, pentru a fi testate şansele candidatului PNL în raport cu ceilalţi competitori, respectiv contracandidaţii proveniţi din rândul celorlalte partide sau alianţe politice.

"Bătut în cuie" şi nu prea

Conform deputatului PNL, în cazul în care candidatul liberalilor va înregistra un scor electoral slab, formaţiunea politică ar putea să îl înlocuiască pe acesta cu un altul, care, în opinia liderilor partidului, ar avea mai multe şanse de câştig. Afirmaţia poate da naştere unor suspiciuni, dacă ţinem cont că în PNL Galaţi foştii democraţi şi liberali încă nu au creat un nucleu dur, fiind de notorietate faptul că există disensiuni.

"Acest sondaj a stabilit care este candidatul PNL în viitoarea competiţie. Va urma un sondaj la nivel naţional, în toate municipiile reşedinţă de judeţ, pentru a se vedea poziţia candidatului nostru în competiţia respectivă. Dacă, în sondajul naţional, candidatul propus de noi stă foarte prost, prost sau este fără şanse, căutăm un alt candidat. Dacă, întâmplător, candidatul nostru de astăzi - îl dau exemplu din experienţa mea politică pe Necula, care a plecat cu 22 la sută şi a ieşit cu doi la sută - nu stă bine, dacă avem alt candidat, îl discutăm", a afirmat Mircea Toader.

Potrivit acestuia, astăzi va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean Executiv al partidului, în cadrul căreia ar putea fi prezentate rezultatele sondajului de opinie.

Citit 2384 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.