S-au SCUMPIT APA RECE şi canalizarea/ Cât plătesc gălăţenii de la 1 noiembrie

S-au SCUMPIT APA RECE şi canalizarea/ Cât plătesc gălăţenii de la 1 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Apă Canal a majorat, de la începutul acestei luni, tarifele pentru apă rece şi canalizare, au anunţat reprezentanţii societăţii, pe propriul site. Astfel, conform acestora, gălăţenii plătesc, începând cu data de 1 noiembrie, 3,84 de lei pentru fiecare metru cub de apă rece (fără TVA 24 la sută), în loc de 3,52 de lei, cât se practica până la această majorare, în timp ce pentru serviciul de canalizare - epurare tariful a crescut de la 2,04 lei pentru fiecare metru cub la 2,12 lei/metrul cub (fără TVA).

"Noile tarife, avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, prin Aviz nr. 326385/22.10.2015, se vor aplica în întreaga arie de operare din judeţul Galaţi, având în vedere că Operatorul Regional Apă Canal SA Galaţi practică preţuri/tarife unice atât la serviciile de alimentare cu apă, cât şi la cele de canalizare. Preţul la apa potabilă produsă, transportată şi distribuită şi tariful la canalizare-epurare s-au ajustat cu creşterile în termeni reali aferente anului 2015 şi s-au determinat în conformitate cu prevederile art. 35 din Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare semnat la data de 23.09.2010, aprobat de fiecare autoritate a administraţiei publice locale componentă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul Regional Apă Galaţi” şi ale Contractului de credit nr. 42928/24.05.2012 încheiat între Apă Canal şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)”, susţin reprezentanţii societăţii.

Cum argumentează Apă Canal majorarea tarifelor

Conducerea operatorului de apă şi canalizare a afirmat totodată că „preţul apei potabile şi tariful canalizării-epurării includ cota de dezvoltare, modernizare şi retehnologizare de opt la sută, respectiv, de 0,27 lei/mc la apă şi 0,14 lei/mc la canalizare-epurare (…) Ajustarea tarifară s-a realizat astfel încât să reflecte costul economic al furnizării serviciului, costurile rezonabile suportate în mod eficient de către Apă Canal SA Galaţi (cheltuieli de exploatare, întreţinere, dezvoltare, modernizare), un nivel al rentabilităţii proporţional cu tipul şi riscul activităţii, să reflecte funcţionarea eficientă a serviciilor şi protecţia mediului. La fundamentarea noului preţ/tarif s-a avut de asemenea în vedere şi asigurarea resurselor financiare pentru achitarea ratelor şi dobânzilor pentru împrumutul contractat la BERD în anul 2012”.

Tarife noi la apa si canalizare-epurare de la 1 Noiembrie 2015

Citit 15444 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.