KLAUS IOHANNIS: "A fost nevoie să MOARĂ oameni ca această DEMISIE să se producă. Schimbarea Guvernului nu rezolvă problemele clasei politice"

KLAUS IOHANNIS: "A fost nevoie să MOARĂ oameni ca această DEMISIE să se producă. Schimbarea Guvernului nu rezolvă problemele clasei politice"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat, miercuri seară, că moartea poliţistului Bogdan Gigină şi tragedia de la Clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 32 de persoane, „s-au produs fiindcă legi şi norme au fost ignorate, întrucât cei responsabili de verificarea, de impunerea legii nu şi-au făcut datoria”. Şeful statului a afirmat că tragedia de vineri seară „a atins cel mai sensibil nerv al naţiunii române”, iar indignarea oamenilor s-a transformat, pe bună dreptate, după care românii au aşteptat „acţiuni, rezultate, demisii din partea unor politicieni care, evident, au eşuat”. „Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi arăta indignarea, revolta (…) Trebuie să recunoaştem, manifestanţii au avut dreptate. Au solicitat lucruri de bun simţ: demisiile celor vinovaţi, răspunsuri, clarificări. Oamenii au arătat clar ce aşteaptă: schimbare. Târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi impus respectarea normelor şi a legilor, niciunul nu ar fi trebuit să moară”, a spus preşedintele României.

„Schimbarea Guvernului nu rezolvă problemele României şi nici pe-ale clasei politice”

Klaus Iohannis a precizat că, săptămâna aceasta, va pregăti şi finaliza o primă rundă de consultări cu partidele politice. „Vom avea un guvern interimar. Vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când se cristalizează. Azi deja s-au vehiculat variante. Nu vreau azi să intru în detalii tehnice. După ce parcurgem următorii paşi şi după prima rundă de consultări voi expune primele concluzii şi opinia mea în ce priveşte demersul ulterior. Aceste schimbări sunt doar un nou pas, un pas important, dar doar un pas în direcţia schimbării politicii românesti, în direcţia îmbunătăţirii performanţei clasei politice, spre o politică eficientă pragmatică, transparentă. Mai e mult de făcut. Nu putem să credem că o simplă schimbare a guvernului rezolvă problemele României, nici măcar problemele clasei politice. Eu sunt dispus să îmi asum aceste demersuri care în final vor duce la un altfel de politică în România, o politică pentru cetăţeni, previzibilă şi transparentă”, a punctat şeful statului.

VICTOR PONTA A DEMISIONAT. Opoziţia vrea ALEGERI ANTICIPATE. Cine este propus PREMIER INTERIMAR

Citit 1706 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.