Măcar duş, dacă NU CĂLDURĂ. Convenţia cu ArcelorMittal pentru APĂ CALDĂ, prelungită

Măcar duş, dacă NU CĂLDURĂ. Convenţia cu ArcelorMittal pentru APĂ CALDĂ, prelungită
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire riscau să rămână şi fără apă caldă, pe lângă faptul că aşteaptă în zadar să li se încălzească, în case, caloriferele. Şi asta deoarece convenţia încheiată de pentru livrarea către populaţie a energiei termice sub formă de apă fierbinte a fost valabilă doar până duminică, 15 noiembrie. Pentru a nu se ajunge într-o asemenea situaţie critică, aleşii locali au fost convocaţi de îndată la Primărie.

Potrivit unei informări trimise de municipalitate, Consiliul Local Galaţi s-a reunit în şedinţă de îndată, pentru a aproba prelungirea convenţiei pentru asigurarea livrării de energie termică sub formă de apă fierbinte populaţiei încheiată între Municipiul Galaţi - Electrocentrale Galati SA - Arcelor Mittal SA - Calorgal SA. Noua convenţie este valabilă până pe 30 noiembrie 2015. Precizăm că este a treia prelungire a convenţiei care, iniţial, a fost încheiată doar pentru perioada iulie-septembrie 2015.

Totodată, aleşii au aprobat şi rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2015, secţiunea funcţionare. Concret, au retras din fondul de rezervă suma de 250.000 de lei şi au suplimentat cu ea capitolul "Combustibil şi energie" pentru subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ, măsură solicitată de Calorgal.

În aceste condiţii, autorităţile au reuşit să asigure măcar apa caldă gălăţenilor din sistemul centralizat. În ceea ce priveşte agentul termic, "continuă operaţiunile de pornire a sistemului centralizat de termoficare. Au fost îndeplinite toate procedurile legale ce ţineau de municipiul Galaţi. Se aşteaptă ca Romgaz să furnizeze gazul metan necesar producerii de agent termic”, a precizat Primăria.

Citit 2697 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2015 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.