ALEŞII gălățeni decid joi cu cât ne CRESC IMPOZITELE locale

ALEŞII gălățeni decid joi cu cât ne CRESC IMPOZITELE locale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consilierii locali sunt convocaţi joi, 26 noiembrie, în şedinţă ordinară, pentru a stabili ce taxe şi impozite locale vor plăti gălăţenii în 2016. Reamintim că, înainte de a ajunge în faţa aleşilor, propunerile pentru obligaţiile fiscale au fost supuse dezbaterii publice. Conform acestor documente, în 2016, Primăria îşi propune să menţină acelaşi nivel al taxelor speciale ca şi în 2015: taxa de habitat, taxa de ecarisaj, taxa specială pentru staţiile de telefonie mobilă, taxa pentru eliberarea la urgenţă a certificatelor de atestare fiscală şi a fişelor de înmatriculare a mijloacelor de transport în cazul persoanelor juridice precum şi a unor certificate sau autorizaţii din domeniul urbanismului şi taxa de căsătorie.

Cele care cresc, şi încă destul de consistent, sunt impozitele pe clădiri, deoarece prin Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal s-a majorat valoarea impozabilă pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată a clădirii (de la 959 de lei/mp la 1.000 de lei/mp). Conform calculelor estimative, impozitele pe clădirile rezidenţiale pentru persoane fizice se majorează  cu aproximativ 25-30 la sută în anul 2016.

Vestea bună este că ar putea scădea cu trei la sută impozitul pentru autoturisme cu capacitate cilindrică peste 2001 cmc.

Rămâne de văzut ce vor vota aleşii.

Citit 1818 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.