DRUMUL spre ZĂTUN „zgâlţâie” modernizarea

DRUMUL spre ZĂTUN „zgâlţâie” modernizarea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oficialităţile judeţului au declarat, miercuri, 25 noiembrie, în sfârşit, finalizate lucrările de modernizare a zonei de agrement Balta Zătun, în valoare totală de 1.772.425 de lei, cu finanţare europeană. Închiderea proiectului a deschis răni vechi pentru preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru directorul Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Vali Viorel Sandu.

Cu toate că baza de agrement arată modern, drumul de acces către Balta Zătun e în hopuri. Asfaltul e crăpat şi plini găuri. Nici o maşină nu poate merge ca lumea pe digul ce duce către locul de relaxare proaspăt modernizat.

Motiv pentru care preşedintele CJ a reamintit faptul că, în iulie 2014, liberalii şi democraţii nu au vrut să voteze un proiect de hotărâre care prevedea darea în administrare a DJ 251E - DN 2B - Zătun, cu scopul implementării proiectului "Reabilitare drum de acces bază de agrement cu specific pescăresc la Balta Zătun".

"Colegii noştri, această fiară ciudată rezultată din contopirea PNL cu PDL, au respins un proiect de hotărâre care prevedea accesarea unei sume de 1,2 milioane de euro din bani europeni, care nu presupunea cofinanţare, cu care am fi reparat acest drum. Digul, care practic este un drum judeţean, este, la ora actuală, de nepracticat", a comentat Bacalbaşa.

Autorităţile promit taxe mici

Tot preşedintele CJ a promis ca taxele de acces pentru activităţile din cadrul bazei de agrement vor avea un cuantum care să-i permită oricui să vină la Zătun.

"Baza e pentru gălăţeni, asta înseamnă că se va scădea taxa de acces, atât cât să fie rentabil, dar nu prohibitiv. Se va face un loc de joacă pentru copii, pentru a putea veni familii şi să fie un loc real de relaxare pentru gălăţeni, nu numai un loc de pescuit", a mai spus preşedintele CJ.

În urma modernizării, zona de agrement pune la dispoziţie un camping cu 17 căsuţe, foişoare, refugii, pontoane şi grupuri sanitare. S-a tras curent electric, s-a adus apă, iar baza are şi staţie de epurare.

Citit 4925 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.