S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al TUNELULUI pe sub DUNĂRE

S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al TUNELULUI pe sub DUNĂRE
Evaluaţi acest articol
(208 voturi)

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, şi Chris Germanacos, directorul pentru Europa şi vicepreşedinte senior al grupului Louis Berger, au semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al tunelului pe sub Dunăre.

După cum v-am informat, consorţiul american a câştigat licitaţia cu o ofertă de 3,8 milioane de lei, dar nu va primi toţi banii odată. "Ne putem opri după prima etapă, studiul geo, dacă se demonstrează că nu va fi fezabil, plătind doar zece la sută, ceea ce înseamnă foarte, foarte ieftin. Dacă nu vin şi cu constructorul cu banii pentru executarea tunelului, se mulţumesc cu jumătate din sumă. Cu 1,9 milioane de euro, în cel mai rău caz, putem avea un studiu de fezabilitate, cu care putem merge să batem cu capul în uşi la guvernul nou de tehnocraţi şi să fim trecuţi pe Masteplanul de Transport - care vă anunţ că nu a fost trimis încă la Bruxelles - şi să putem accesa şi bani europeni! Dacă a venit un consorţiu american şi crede cu tărie în proiectul nostru, eu am convingerea fermă că acesta se va realiza. Avem un proiect pilot pe ţară, unicat, care înseamnă salvarea Galaţiului de la dispariţie de pe harta investitorilor”, a declarat primarul Marius Stan.

Edilul nu a putut preciza care este termenul în care trebuie realizat studiul de fezabilitate, dar a precizat că Louis Berger are tot interesul ca acesta să fie scurt, ca să-şi încaseze banii.

Citit 5178 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.