BANI pentru PIERDERILE CALORGAL. Şedinţa de îndată, AMÂNATĂ pentru săptămâna viitoare

BANI pentru PIERDERILE CALORGAL. Şedinţa de îndată, AMÂNATĂ pentru săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Acoperirea pierderilor de 5,2 milioane de lei ale Calorgal a inflamat spiritele aleşilor locali, joi seara, 26 noiembrie, aşa că decizia a fost amânată pentru o şedinţă de îndată, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, 27 noiembrie. Numai că urgenţa care nu suferea amânare a fost… amânată, cel mai probabil, pentru miercuri, 2 decembrie.

Până când consilierii se vor hotărî dacă îi dau sau nu cele 5,2 milioane de lei societăţii Calorgal, ar trebui spus că, de la începutul sezonului rece, bugetul local a fost rectificat pentru finanţarea încălzirii. Astfel, la rectificarea din 9 noiembrie s-au alocat 3,4 milioane de lei pentru asigurarea cheltuielilor cu subvenţia la energia termică. Pe 16 noiembrie, aleşii au aprobat o nouă rectificare a bugetului local de venituri şi cheltuielile pe anul 2015, secţiunea funcţionare. Concret, au retras din fondul de rezervă suma de 250.000 de lei şi au suplimentat cu ea capitolul "Combustibil şi energie" pentru subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ, măsură solicitată de Calorgal pentru plata aburului furnizat de Combinat pentru prepararea apei calde. La şedinţa de joi, aleşii au rectificat din nou bugetul şi au suplimentat cu 7 milioane de lei capitolul "Combustibil şi energie" pentru acoperirea cu subvenţia la diferenţa de preţ. Deci, alocările bugetare se ridică deja la peste 10 milioane de lei.

Partea proastă este că, potrivit primarului Marius Stan, împrumutul de 20 de milioane de lei, de la Trezorerie, pentru încălzire, nu a fost încă aprobat: "Din cauza schimbării Guvernului nu s-a întrunit comisia care aprobă împrumuturile pentru autorităţile locale, aşa încât suntem legaţi de mâini şi de picioare şi trebuie să funcţionăm cu soluţii şi cu rezerve bugetare proprii, până când se va debloca situaţia la nivel guvernamental".

Citit 1371 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.