ASOCIAŢIILE de proprietari nu vor mai plăti TAXA DE ECARISAJ. Însă din... 2016

ASOCIAŢIILE de proprietari nu vor mai plăti TAXA DE ECARISAJ. Însă din... 2016
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De la 1 ianuarie 2016, taxa specială pentru finanţarea activităţii de ecarisaj rămâne tot de trei lei de persoană fizică pe an, respectiv, de 56 de lei de persoană juridică pe an, ca şi până acum. Prin votul aleşilor locali a apărut, însă o excepţie: persoanele juridice constituite în conformitate cu Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari nu vor mai plăti această taxă. Prevederea este cuprinsă şi în Regulamentul pentru constatarea, stabilirea, încasarea şi utilizarea taxei speciale pentru susţinerea activităţii de ecarisaj, votat joi seara de aleşii locali.

Măsura vine ca o îndreptare pe viitor a situaţiei absurde prin care gălăţenii care locuiesc la bloc s-au trezit obligaţi să plătească de două ori această taxă. După cum aţi putut citi în ziarul nostru, la începutul lunii octombrie, asociaţiile de proprietari s-au trezit cu o decizie de impunere trimisă de Primărie, prin care li se cere să achite taxa de ecarisaj, ca persoane juridice, pe ultimii cinci ani, taxă impusă printr-o hotărâre de Consiliu Local în 2010. (CLICK AICI PENTRU DETALII)

Problema este că noua hotărâre nu rezolvă situaţia deja existentă, prin care gălăţenilor li se cere de două ori taxa de ecarisaj, o dată ca persoane juridice şi o dată ca persoane fizice.

Taxele se încasează la bugetul local Galaţi într-un cont distinct, fiind utilizate pentru finanţarea activităţii de ecarisaj. Sumele rămase la sfârşitul anului, ca diferenţă între taxele încasate şi plăţile efectuate se reportează în anul următor, cu aceeaşi destinaţie.

Citit 3152 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.