ALEŞII gălăţeni NU au ajuns la un acord privind PIERDERILE CALORGAL. Şapte milioane de lei, virate în contul ROMGAZ

ALEŞII gălăţeni NU au ajuns la un acord privind PIERDERILE CALORGAL. Şapte milioane de lei, virate în contul ROMGAZ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Decizia privind acoperirea pierderilor în valoare de cinci milioane de lei, ale SC Calorgal, subiect care a inflamat spiritele aleşilor joia trecută, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, s-a amânat pentru a treia oară.

După cum v-am informat, hotărârea privind acoperirea pierderilor ar fi trebuit să fie adoptată vineri, într-o şedinţă de îndată, amânată pentru după minivacanţa de 1 Decembrie. Pentru că ieri nu s-a ajuns la un acord, astăzi va avea loc o nouă reuniune de lucru, pe această temă, între liderii grupurilor politice din Consiliul Local şi conducerea Calorgal.

Pe masa aleşilor au ajuns două proiecte de hotărâre. Primul vizează acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat din municipiul Galaţi, aferente anului 2015, în valoare de 5 milioane de lei. Cel de-al doilea proiect vizează suplimentarea cu 20 milioane de lei a cheltuielilor bugetului de credite interne, la capitolul „Combustibil şi energie”. Este vorba de banii din creditul contractat de Primărie, de la Trezorerie, pentru plata căldurii din această iarnă. Creditul a primit avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

Până aleşii decid dacă acoperă sau nu pierderile Calorgal din banii oraşului, trebuie spus că au ajuns deja la destinaţie suma de şapte milioane de lei pe care au alocat-o pentru căldură la ultima rectificare bugetară de joia trecută. Printr-un anunţ postat pe Facebook, administratorul special al Electrocentrale, Sinan Mustafa, a anunţat că „Primăria municipiului Galaţi a virat suma de şapte milioane lei direct în contul Romgaz. Acest lucru înseamnă că vom avea gaz metan pentru aproximativ încă două săptămâni. Multumesc dlui primar Marius Stan pentru implicare”.

Citit 1930 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2015 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.