PRIMĂRIA GALAŢI, iresponsabilă şi nepăsătoare. Cum a FENTAT viceprimarul Popa o întâlnire cu vârstnicii
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

PRIMĂRIA GALAŢI, iresponsabilă şi nepăsătoare. Cum a FENTAT viceprimarul Popa o întâlnire cu vârstnicii
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Marţi, 15 decembrie, în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, organizată la Prefectură, Primăria Galaţi ar fi trebuit să prezinte o informare privind o serie de controale efectuate de experţi contabili, din cadrul CECCAR, cu care municipalitatea a încheiat un protocol de colaborare, la asociaţiile de proprietari.

Numai că… surpriză: unul dintre cele mai importante şi fierbinţi subiecte pentru gălăţeni, şi, în special, pentru vârstnici, nu s-a bucurat de atenţia niciunui reprezentant al Primăriei! Deşi municipalitatea a transmis Prefecturii un raport privind controalele şi rezultatele acestora la asociaţii de proprietari şi ştia că este aşteptată, ieri, să îl prezinte şi totodată să răspundă la întrebările vârstnicilor (în cazul în care ar fi existat), angajaţii din Primărie au preferat să fugă de răspundere, prin neprezentare, şi să lase cu ochii în soare asociaţiile de pensionari, prezente la întâlnire, dar şi conducerea Prefecturii.

„Din păcate, cu toate demersurile depuse de colegii mei şi de mine – chiar şi acum, de dimineaţă - abia astăzi (marţi n.r.) am primit materialul de la Primărie şi, din păcate, eu nu am avut cu cine să vorbesc la telefon, că nu mi-au răspuns cei avizaţi. Ce să fac? Doar să mă apuc eu să citesc materialul… Prea multe nu am ce să vă zic… Sunt tot felul de probleme la asociaţii. Îmi pare rău că, din nou, Primăria nu a fost alături de noi”, a spus prefectul Dorin Otrocol, vizibil nemulţumit de situaţia creată.

Directorul executiv al Prefecturii, Vasile Pârlog, a intervenit precizând că „nu putem să cerem cuiva care nu este în spatele materialului să îl susţină. Nu are cum”, iar conducerea Prefecturii a hotărât, cu acordul vârstnicilor, să amâne dezbaterea pe această temă pentru şedinţa din luna ianuarie, în speranţa că măcar un reprezentant al Primăriei va avea decenţa şi bunul simţ să se prezinte la întâlnire.

De la Biroul de Presă al Primăriei am aflat că cel delegat să participe la şedinţa de ieri a fost nimeni altul decât viceprimarul Florin Popa. Am încercat să aflăm chiar de la ales ce anume l-a împiedicat să ajungă la întâlnire, dar, din păcate, nu ne-a răspuns la telefon.

Citit 2781 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.