UNDE ar putea funcţiona MUZEUL DE ARTĂ VIZUALĂ. Iată care este SUGESTIA unui gălăţean pentru Consiliul Judeţului Galaţi

UNDE ar putea funcţiona MUZEUL DE ARTĂ VIZUALĂ. Iată care este SUGESTIA unui gălăţean pentru Consiliul Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Domnul Gheorghe Chirilă, un cititor al „Vieţii libere”, proiectant de profesie, care a activat însă şi în arhitectură, ne-a vizitat, zilele trecute, la redacţie, din dorinţa de a veni cu o propunere pentru autorităţi, în special Consiliul Judeţului.

Revoltat că Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, un reper în domeniu, pentru multe instituţii de cultură din ţară, încă funcţionează la parterul unui bloc din apropierea Pieţei Centrale, întrucât autorităţile nu au reuşit să îi găsească, nici până astăzi, un sediu aşa cum se cuvine, domnul Gheorghe Chirilă le-a propus aleşilor din fruntea Consiliului Judeţului să îşi îndrepte atenţia către Casa Roşie, de pe strada Siderurgiştilor, care, deşi are proprietar, se degradează pe zi ce trece, din cauză că nu este folosită.

"Nu ştiu exact care este situaţia acolo, dar ar putea cineva din cadrul Consiliului să se intereseze. Eu ştiu, poate fi cumpărată… Poate, astfel, se va putea rezolva şi problema cu care se confruntă Muzeul de Artă Vizuală. Dar eu vă spun că imobilul este minunat, însă, din păcate, stă de cel puţin cinci ani neutilizat. Clădirea are subsol, două etaje, este splendidă şi cred că foarte potrivită pentru un asemenea muzeu. Totodată, există şi parcare, dar şi accesibilitate", a afirmat domnul Chirilă.

Citit 3004 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.