Pentru viitoarele concursuri de pescuit: BALTA ZĂTUN, populată cu 12 tone de peşte

Pentru viitoarele concursuri de pescuit: BALTA ZĂTUN, populată cu 12 tone de peşte
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii amatori de pescuit vor avea până la deschiderea bazei de agrement Zătun, în primăvară, o baltă plină de caras, crap, dar şi de alte specii atrăgătoare pentru pescari, a promis directorul Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Vali Sandu, vineri, la prima acţiune de populare cu peşte a bălţii.

Popularea bălţii cu peşte a început vineri, 12 decembrie, iar până la sfârşitul weekendului, 12 tone de caras tânăr va fi adus în Baltă. „Ştiam că gălăţenii îşi doresc un loc unde să vină la sfârşit de săptămână să se relaxeze, dar ştiam, în acelaşi timp, şi că pescarii din Galaţi spun că balta nu este suficient de populată, spun că pescuitul amator şi sportiv se desfăşura în condiţii grele, iar pescuitul la undiţă aici nu era foarte atractiv. Ne-am dorit foarte mult ca gălăţenii noştri să vină la pescuit aici, ne-am dorit ca balta să aibă peşte. Din acest motiv am populat balta cu 12 tone de caras”, a declarat şeful SPJADPP, Vali Viorel Sandu.

În ceea ce priveşte perioada în care se face popularea, a doua jumătate a lunii decembrie, şeful instituţiei şi administratorul Bazei de agrement a spus că popularea este făcută ca urmare a sfatului inginerilor de la Institutul piscicol.

"Am avut garanţia că peştele se va acomoda cu balta şi că nu va fi o populare eşuată", a explicat directorul.

Concursuri de pescuit şi tarife decente

Totodată, potrivit directorului Bazei de agrement, de la primăvară va mai fi o populare şi cu crap, cosaşi, dar şi alte specii de peşte, pregătindu-se astfel terenul şi pentru concursuri locale şi naţionale de pescuit.

„Ne dorim ca de la primăvară, pentru că sunt două proiecte europene şi trebuie să avem venituri, să organizăm şi concursuri locale sau naţionale de pescuit. Deja am luat legătura cu asociaţii de pescuit. Este o bază de agrement utilată cu pontoane şi refugii pentru pescari, avem condiţii, iar de la primăvară gălăţenii pot pescui pe 1,4 kilometri”, a mai spus şeful SPJADPP.

Tarifele de acces în baza de agrement, dar şi cele pentru pescuit vor fi supuse votului în Consiliul Judeţului la şedinţa din ianuarie. Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a promis tarife de acces accesibile, astfel încât mai mulţi gălăţeni să se poată relaxa aici.

Citit 5655 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.