Iluminat festiv FEERIC/ Tecuciul, scăldat în LUMINI de Sărbători (FOTO şi VIDEO)
Foto: Sursa Foto: Pagina de Facebook a primarului Gerhardt Daniel Ţuchel

Iluminat festiv FEERIC/ Tecuciul, scăldat în LUMINI de Sărbători (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Perdele luminoase, oameni de zăpadă 3D, lebede, cristale de gheaţă, urşi, conuri luminoase, reni, pinguini, şiruri de steluţe curgătoare un kilometru de ghirlande luminoase, cadouri 3D, un candelabru uriaş, îngeraşi, urări de „La mulţi ani!”… iluminează, în fiecare noapte, oraşul Tecuci. De pildă, numai în faţa Primăriei din Tecuci sunt doi reni cu sanie, figurine de forma unor cristale de gheaţă şi un brad electric de zece metri, flancat de doi brazi naturali împodobiţi. Cel de-al doilea municipiul al judeţului este pur şi simplu scăldat în lumini feerice de Sărbători, aşa cu ne-ar fi plăcut şi nouă să fie Galaţiul. Şi nu, tecucenii nu vor plăti 2,1 milioane de lei, cât ar fi fost dispusă să plătească Primăria municipiului Galaţi, desigur, dacă nu ar fi ratat stupid licitaţia pentru iluminat festiv! Suma pentru care municipalitatea tecuceană a licitat este mai mică de 500.000 de lei.

Deşi pe Serviciul Electronic de Licitaţii Publice (SEAP) licitaţia pentru iluminat festiv la Tecuci figurează ca fiind încă în desfăşurare, autorităţile au finalizat procedurile. „Iluminatul festiv la Tecuci a fost achiziţionat legal, prin SEAP, pe o perioadă de două luni, respectiv 26 noiembrie 2015 - 26 ianuarie 2016. Achiziţia a fost făcută şi realizată în municipiul Tecuci de către SC MK Illumination SRL Hunedoara, valoarea fiind de 436.800 lei fără TVA”, ne-a comunicat Primăria Tecuci. Mda, e chiar firma care ne-a iluminat nouă Crăciunul trecut şi care era cât pe-aci să ne împodobească şi anul acesta. De aceea multe dintre decoraţiunile din Tecuci vă par cunoscute! Le-aţi admirat anul trecut în Galaţi!

În Ajun de Moş Nicolae, primarul Gerhardt Daniel Ţuchel a dat startul aprinderii luminilor de sărbători, în prezenţa a peste o mie de copii. Alături le-au fost personajelede basm, Elsa, Crăiasa Zăpezii şi doi spiriduşi! Copiii au participat la un spectacol dedicat lor, fiindu-le oferite diplome, ecusoane, Moşii împărţind dulciuri la toţi.

Patinoar în aer liber şi trenuleţ

Zilnic, tecucenii se pot bucura de patinoarul în aer liber. Patinoar avem şi noi, la Galaţi, însă nu şi trenuleţ! Este vorba despre un trenuleţ electric care, până pe 7 ianuarie, între orele 16,30 - 22,00 face zilnic curse regulate pe aleile parcului „Alexandru Ioan Cuza” având un traseu stabilit prin trei tunele luminoase şi fiind însoţit de doi Moşi Crăciuni care le oferă dulciuri copiilor, primind la schimb zâmbete fericite. Plimbarea cu trenuleţul este gratuită. Trenuleţul a fost achiziţionat cu o valoare totală de 20.500 lei cu TVA.

 

Citit 9386 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.