N-au ieşit socotelile!/ Ruina care ne costă 5,4 milioane de lei de la bugetul local
Foto: Foto:Arhiva

N-au ieşit socotelile!/ Ruina care ne costă 5,4 milioane de lei de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Anul trecut, pe vremea asta, Primăria lansa un proiect european pentru transformarea ruinelor de pe strada Ştiinţei nr. 26 într-o clădire extinsă, cu arhitectură de secol al XIX-lea, dar proiectată pentru a răspunde cerinţelor unui Centru comunitar de servicii sociale. Metamorfoza ar fi trebuit să se producă până la 31 decembrie 2015, dar nu s-a reuşit! În aceste condiţii, aleşii locali au aprobat data de 30 iunie 2016, ca zi limită de finalizare a proiectului. De asemenea şi-au asumat suportarea sumei estimate de 5,34 milioane de lei cu TVA (4,3 milioane de lei fără TVA) sumă necesară finalizării proiectului şi care va fi introdusă în bugetul municipiului Galaţi pe anul 2016.

Dacă iniţial, cofinanţarea asumată era de doi la sută, acum valoarea pe care o suportăm de la bugetul local o depăşeşte pe cea eligibilă estimată la 3,3 milioane de lei fără TVA!

De ce s-a ajuns aici

Potrivit Primăriei, contractul de lucrări a fost încheiat pe 14 aprilie 2015 cu SC Pallegrini SRL Galaţi, iar lucrările au fost demarate pe 20 aprilie 2015. „Întârzierile faţă de graficul de execuţie stabilit iniţial au fost cauzate de natura terenului slab de fundare, fapt ce a dus la operaţiuni suplimentare de consolidare prin injectare şi astfel a rezultat prelungirea duratei de execuţie a lucrărilor subsecvente”, ne-a comunicat municipalitatea.

În noul imobil cu trei nivele îşi vor găsi adăpost temporar 60 de persoane defavorizate. Tot aici vor fi organizate cursuri de pregătire profesională pentru un număr de 14 specialişti în domeniul serviciilor sociale, 85 de persoane vor beneficia de calificare sau recalificare profesională, iar 120 de persoane vor fi consiliate.

 

Citit 2707 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.