MĂSURI PENTRU MEDIU: Planul de menţinere a calităţii aerului, scos la LICITAŢIE

MĂSURI PENTRU MEDIU: Planul de menţinere a calităţii aerului, scos la LICITAŢIE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi a scos la licitaţie, la sfârşitul anului trecut, contractul "Servicii pentru realizarea planului de menţinere a calităţii aerului - judeţul Galaţi", valoarea acestuia fiind estimată la 300.000 de lei. Aceasta vine după ce, în luna noiembrie, autoritatea de administraţie publică a anunţat iniţierea elaborării planului de menţinere a calităţii aerului în luna noiembrie.

Potrivit Ordinului 1206/2015, municipiul Galaţi este încadrat în regimul de gestionare I a ariilor din zone şi aglomerări, care trebuie să îmbunătăţească calitatea aerului, din cauza depăşirilor la indicele de dioxid de azot şi oxizi de azot în oraş, iar judeţul Galaţi este încadrat în regimul II, ceea ce înseamnă că trebuie să menţină calitatea aerului, în judeţul Galaţi nefiind înregistrate depăşiri ale valorile-limită ale poluanţilor: dioxid de sulf, dioxid de azot, oxizi de azot, particule în suspensie (PM10), benzen, monoxid de carbon, plumb sau valorile-ţintă pentru arsen, cadmiu, nichel, benzo(a)piren şi PM2,5, astfel cum sunt ele stabilite în lege.

Consiliul Judeţului Galaţi are ca termen pentru finalizarea planului de menţinere a calităţii aerului şase luni de la iniţierea procedurii, deci din momentul în care a făcut publică iniţierea elaborării planului, în luna noiembrie. Practic, instituţia mai are patru luni pentru a finaliza un set de măsuri pentru a întreţine calitatea aerului în judeţ.

Citit 1607 ori Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2016 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.