Tratative pe TERMOFICARE - CET şi Primăria Galaţi, discuţii pe tema creării societăţii integrate
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Tratative pe TERMOFICARE - CET şi Primăria Galaţi, discuţii pe tema creării societăţii integrate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Conducerea Electrocentrale (CET) şi cea a municipalităţii reiau discuţiile pe tema creării societăţii integrate de producere, transport şi distribuţie a agentului termic în municipiul Galaţi, soluţia avansată de CET, încă din toamna anului 2014, pentru restructurarea şi menţinerea în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare.

„Vom relua atât discuţiile, cât şi comunicările oficiale pe această temă şi, cel mai probabil, vor exista inclusiv la nivel de minister (Ministerul Energiei n.r.) astfel de discuţii”, ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al CET, care a reiterat că de la 1 aprilie gălăţenii dependenţi de sistemul public de termoficare riscă să rămână, din nou, fără apă caldă, dacă nu va fi achiziţionat cazanul de apă fierbinte, pentru asigurarea apei calde menajere a oamenilor în sezonul cald.

„Trebuie implementată soluţia cazanului, pentru că, în caz contrar, chiar şi cu plata în avans, riscăm să nu mai putem funcţiona de la 1 aprilie, din cauză că sistemul actual implică pierderi foarte mari pe perioada verii”, a afirmat reprezentantul CET.

Crearea societăţii unice, integrate, de producere, transport şi distribuţie a agentului termic presupune, printre altele, cooptarea municipalităţii ca acţionar, alături de statul român, posibil majoritar (în funcţie de rezultatul negocierilor) în cadrul noii structurii, care, conform soluţiei avansate de CET, ar urma să aibă aproximativ 500 de angajaţi (mai puţini decât are Calorgal, în prezent), dintre care în jur de 200 de oameni să fie preluaţi de la Calorgal.

În acest fel, susţine conducerea CET, pe lângă restructurările de personal, soluţia ar reprezenta un avantaj, printre altele, în ceea ce priveşte atragerea de fonduri pentru redimensionarea şi modernizarea reţelelor vechi de zeci de ani. Sinan Mustafa a afirmat că, în cazul în care autorităţile şi CET nu vor implementa această strategie, Electrocentrale are mari şanse să intre în faliment şi, odată cu ea, întregul sistem centralizat.

EXCLUSIV/ INTERVIU cu Sinan Mustafa, administratorul special al CET: Criza apei calde s-ar putea repeta în 2016!

Citit 2122 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2016 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.