Cât COSTĂ extinderea CIMITIRULUI „Sfântul Lazăr”. Contracte atribuite FĂRĂ LICITAŢIE

Cât COSTĂ extinderea CIMITIRULUI „Sfântul Lazăr”. Contracte atribuite FĂRĂ LICITAŢIE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru amenajarea a încă 419 locuri de înhumare în Cimitirul „Sf.Lazăr” municipalitatea gălăţeană a renunţat la organizarea de licitaţii şi a preferat să atribuie direct contractele. Astfel, după ce investiţia a fost votată de aleşii locali în şedinţă extraordinară, pe considerentul că oraşul se confruntă cu o criză a locurilor de înhumare, Primăria a încredinţat studiul de fezabilitate al lucrării firmei Proiect SA, pentru suma de 9.700 de lei fără TVA. La finele anului, i-a încredinţat direct firmei Gendav SRL proiectarea şi execuţia, în trei luni, extinderii cimitirului, un contract în valoare de 239.697 de lei fără TVA.

Reamintim că locurile de înhumare vor fi amenajate în zonele de est şi sud, unde există parcele de teren în suprafaţă de 2.993 de metri pătraţi, pe care este depozitat temporar pământ.

Investiţia implică şi amenajarea unor căi de acces rutier, alei pietonale, spaţii verzi, instalaţii iluminat cu şapte stâlpi prevăzuţi cu leduri şi reţea de apă.

Din păcate, noua parcelă va rezolva problema locurilor de veci doar pe termen scurt. După cum v-am  mai informat, cele trei cimitire administrate de Gospodărire Urbană, societate aflată în subordinea Consiliului Local, funcţionează în sistem de avarie cu locurile de veci, astfel că de ani buni nu se mai fac concesionări.

Citit 2366 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.