Prima investiţie în RECICLARE, după ISPA. Linia de fabricat peleţi a intrat în probe

Prima investiţie în RECICLARE, după ISPA. Linia de fabricat peleţi a intrat în probe
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cu toate că Ecosal a semnat procesul de predare-primire a utilajului şi s-au făcut probe, acesta va începe să producă peleţi abia din luna februarie


La începutul acestei săptămâni s-a finalizat montarea liniei de fabricat peleţi, achiziţionată de către Primăria Galaţi. A fost pusă la treabă pentru probe, dar va intra în funcţiune cel mai probabil în luna februarie, potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, întrucât nu este gata proiectul pentru tarife.

"Ni s-a predat cartea tehnică a maşinii, am semnat procesul de predare-primire, am făcut încercări, dar mai trebuie să achiziţionăm umidometru, pentru a controla nivelul de uscare, astfel încât peleţii să iasă uscaţi, dar nu arşi. Linia a venit fără acest umidometru, care, ca să facem o analogie, ar fi varianta de termostat pentru centrale. Totodată, mai avem de lucrat la linia electrică, reţeaua noastră era subdimensionată. Avem nevoie de nişte siguranţe, dar până săptămâna viitoare totul ar trebui să fie în regulă la partea electrică. În ceea ce priveşte tarifele pentru folosirea utilajului şi pentru peleţi, acestea nu sunt gata, pentru că, nefiind semnat procesul de predare - primire, nu ne puteam apuca de lucrat la tarife. Cred că, cel mai curând în luna februarie, tarifele vor putea intra pe ordinea de zi a Consiliului Local", ne-a explicat directorul Ecosal.

Linia de fabricat peleţi a costat 429.672 de lei, mai ieftin decât preconizase Primăria în buget, respectiv 550.000 de lei, şi are o capacitate de 600 de kilograme pe oră.

Reamintim că, potrivit declaraţiilor directorului Serviciului, peleţii vor putea fi vânduţi sau daţi ca ajutor de căldură, în funcţie de decizia Primăriei Galaţi.

Utilajul a fost achiziţionat, pe de o parte, pentru că nu mai există spaţiu de stocare a materiei vegetale şi a compostului la staţia de prelucrare, acest tip de îngrăşământ neavând prea multă căutare, iar pe de altă parte pentru a da şi o altă întrebuinţare deşeurilor vegetale.

Linia de fabricare peleţi este singura investiţie în reciclare a Primăriei Galaţi, după programul ISPA - deşeuri, finalizat la sfârşitul anului 2011.

Citit 2505 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.