Licitaţie anulată de două ori: Staţia de epurare din „Cantemir”, ocolită de constructori

Licitaţie anulată de două ori: Staţia de epurare din „Cantemir”, ocolită de constructori
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce Primăria Galaţi a fost ţepuită de 2,3 milioane de lei pentru construcţia microstaţiei de epurare din cartierul „Dimitrie Cantemir”, nici un constructor nu vrea să mai realizeze lucrările

Staţia de epurare din cartierul "Dimitrie Cantemir", pentru care Primăria Galaţi a plătit până acum 2,3 milioane de lei, pe timpul fostei administraţii, a fost scoasă la licitaţie, dar nimeni nu s-a prezentat pentru a adjudeca lucrarea. La sfârşitul lunii septembrie, Primăria Galaţi a scos din nou la licitaţie achiziţia şi montajul staţiei de epurare, valoarea estimată a contractului fiind de data aceasta de 483.870 de lei. Staţia are rolul de a prelua, separa şi trata apele reziduale provenite de la 15 blocuri, cu 349 de apartamente şi 1.500 de locatari, din cartierul "Dimitrie Cantemir".

Din păcate, locuitorii din zonă par să fie blestemaţi. Nici de această dată, la licitaţia administraţiei pentru lucrările de realizare a microstaţiei nu s-a prezentat vreun constructor.

Potrivit Primăriei Galaţi, licitaţia pentru staţia de epurare din cartierul ”Dimitrie Cantemir” a fost anulată, pe motiv că nu a depus nimeni oferte. „Este a doua licitaţie pe care Primăria municipiului Galaţi o organizează pentru acest obiectiv de investiţii, la care nu există ofertanţi. Procedurile vor fi reluate în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare”, arată răspunsul Primăriei.

Blestemul staţiei din cartierul „Cantemir”

După cum bine ştim, în 2005 Primăria încheia un contract cu firma Unicom pentru realizarea unei staţii de epurare pentru cele 15 blocuri ANL din cartierul "Siret". Lucrările trebuiau finalizate în 36 de luni, însă Primăria Galaţi, condusă pe atunci de Dumitru Nicolae, a pus terenul la dispoziţia constructorului abia la sfârşitul anului 2006. Într-un final, lucrările au început în 2007, dar, în 2012, când Marius Stan a devenit primar, acesta a realizat că Primăria, la a cărei cârmă a ajuns, a plătit aproape 23 de miliarde de lei vechi pentru o lucrare care nu exista. Primăria nu numai că nu a recuperat banii pierduţi, dar iată că acum niciun constructor nu vrea să se mai implice în construcţia microstaţiei. Reamintim că, la trei ani de când primarul Marius Stan a făcut plângere către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, pentru a fi stabiliţi vinovaţii în cazul microstaţiei de epurare din Cantemir, dar cazul a rămas nerezolvat, potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Galaţi la sfârşitul anului trecut.

„Instituţia noastră a formulat plângere penală împotriva persoanelor vinovate din cadrul Unicom SA, înregistrată sub numărul 6106/P/2012 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, dosar aflat în curs de soluţionare. Valoarea totală a plăţilor efectuate de UAT Municipiul Galaţi în perioada 2007-2009 către SC Unicom SA este de 2.397.719,71 lei – sumă nerecuperată până în prezent. În cadrul acestui dosar instituţia noastră s-a constituit parte civilă şi în funcţie de soluţia organului de cercetare penală şi ulterior a instanţei se va clarifica suma în evidenţa contabilă”, arată răspunsul Primăriei Galaţi.

Citit 2615 ori Ultima modificare Duminică, 31 Ianuarie 2016 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.