Din amânare în amânare - Când vor fi gata primele LOCUINŢE sociale
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Din amânare în amânare - Când vor fi gata primele LOCUINŢE sociale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primele locuinţe sociale "model Radu Mazăre", construite în Micro 17, ar fi trebuit să fie gata pe 22 august 2015, apoi la finele anului trecut, dar n-au fost. Primarul Marius Stan a avansat un nou termen: „Am renegociat termenele cu constructorii şi sfârşitul lunii aprilie a rămas ca termen final”.

Primul motiv de întârziere l-a constituit, aşa cum v-am informat, faptul că terenul pe care trebuiau să se ridice patru din cele 15 blocuri a fost revendicat şi a fost nevoie de rezolvarea problemelor litigioase.

"După evenimentul nefericit de la Colectiv, cei de la Electrica au devenit mai catolici decât papa şi a trebuit să săpăm tot cartierul, de la un capăt la altul, pentru recablarea punctelor de alimentare în alte puncte, total opuse. De aici, întârzierile! Era o lipsă de respect pentru cei care urmau să locuiască acolo să dăm în funcţiune un cartier în care blocurile, mai bine de trei sferturi, erau finalizate, dotate cu mobilier, dar să-i pui să iasă cu cizmele de cauciuc din casă când plouă. Aşteptăm să finalizăm şi să-l dăm la cheie cu tot ce înseamnă teren de sport, centru administrativ, secţie de poliţie, supermarket”, a declarat Marius Stan.

Reamintim că pentru campusul social cu 756 de apartamente din Micro 17, Primăria plăteşte firmei Vega '93 suma de 41,8 milioane de lei fără TVA.

Partea proastă este că lucrările la cel de-al doilea campus social, din Drumul Viilor nr. 8, care ar fi trebuit să fie finalizat în martie anul acesta, nici nu au început! Pentru proiectarea şi execuţia celor opt blocuri, cu 456 de locuinţe, Primăria îi va plăti SC Conest SA Iaşi, în asociere cu Expert Instal Construct SA Iaşi, suma de 21,8 milioane de lei fără TVA.

Citit 2879 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.