PROTOCOL DE COLABORARE PSD - UNPR/ Marius Stan şi Ionuţ Pucheanu, aliaţi sau adversari?

PROTOCOL DE COLABORARE PSD - UNPR/ Marius Stan şi Ionuţ Pucheanu, aliaţi sau adversari?
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

PSD şi UNPR au semnat joi, 4 februarie, un protocol de colaborare privind alegerile locale şi parlamentare, document care cuprinde doar trei puncte. Primul articol prevede negru pe alb: "pentru alegerile locale din iunie 2016, cele doua partide semnatare convin să lase la dispoziţia organizaţiilor locale modalităţi concrete în care se stabilesc colaborări sau cooperări punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi, precum şi pentru constituirea de majorităţi locale şi/sau judeţene". Cel de-al doilea punct prevede că PSD şi UNPR resping categoric, în anul electoral 2016, modificarea Legii pentru alegerea autorităţilor locale, altfel spus, nici nu vor să audă de un al doilea tur de scrutin pentru desemnarea primarilor. Iar la al treilea punct, PSD şi UNPR hotărăsc că, în funcţie de performanţa dovedită la locale, vor avea liste comune la alegerile parlamentare. Practic cheia întregului protocol stă în alegerile locale din iunie şi mai ales în rezultatele obţinute.

Ce se va întâmpla la Galaţi

La Galaţi, PSD şi UNPR au reuşit, cu suişuri şi coborâşuri, să colaboreze, însă, în Consiliul Local, relaţiile au devenit tensionate, cel puţin la nivel declarativ. În plus, fiecare dintre cele două formaţiuni are propriul candidat la Primărie: Ionuţ Pucheanu - PSD şi Marius Stan - UNPR. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât momentan Ionuţ Pucheanu, în calitate de director al Serviciului Public Ecosal, i se subordonează administrativ primarului Stan.

"Fără remorcă"

"Biroul Permanent Judeţean al PSD Galaţi a votat în unanimitate participarea separată la alegerile locale. Este momentul să vedem valoarea reală a partidului, fără nimeni la remorcă. Dacă, ulterior alegerilor locale, se va dovedi oportună o alianţă pentru alegerile parlamentare, uşa este deschisă. Până atunci, PSD are candidat, pe Ionuţ Pucheanu, UNPR are candidat, pe Marius Stan, şi cel mai bun să câştige!", ne-a declarat Ionuţ Pucheanu.

Fără "pact de neagresiune"

"Cu certitudine, la Galaţi vom merge separat la alegerile locale", ne-a declarat şi primarul Marius Stan. Edilul ne-a dezvăluit şi ce nu e scris în protocol: un pact de neagresiune. "Un pact pe care eu nu-l voi respecta. Am tăcut trei ani de zile, am înghiţit prea multe din respect pentru un parteneriat, dar acum sunt liber şi nu voi menaja pe nimeni. Vreau să se vadă cine e PSD şi datorită cui suntem în situaţia în care suntem! La Galaţi vom obţine cel mai bun scor UNPR pe ţară, iar listele parlamentare vor trebui să ţină cont de Galaţi", ne-a declarat Marius Stan. Acesta susţine în continuare alegeri în două tururi pentru Primărie.

Citit 5461 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Februarie 2016 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.