UPDATE - Legea DEFĂIMĂRII a fost RESPINSĂ

UPDATE - Legea DEFĂIMĂRII a fost RESPINSĂ
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE, 17 februarie: Deputatul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, 17 februarie, în plenul Camerei Deputaților, să se constate că legea defăimării a picat la vot, pentru că nu doreşte ca actul normativ pe care l-a iniţiat să fie pus sub semnul întrebării sub aspectul regulamentului şi a spus că va reiniţia o lege cu acelaşi conţinut.

Legea defăimării a stârnit controverse miercuri în Camera Deputaţilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, după ce iniţial s-a anunţat adoptarea proiectului. Ulterior, preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, a anunţat că legea nu a întrunit condiţiile pentru adoptare. Pentru mai multe DETALII, CLICK AICI


Cum vor politicienii să pună BOTNIȚĂ PRESEI. Legea „defăimării” a lui Dragnea merge mai departe

Deputaţii din Comisiile Juridică şi pentru Drepturile Omului au dat aviz favorabil, cu amendamente, pe legea "defăimării sociale" a lui Liviu Dragnea, prin care amenzile prevăzute iniţial în proiectul de lege au crescut, deşi Dragnea declarase în luna octombrie, în urma unui val de critici, că va face demersuri ca amenzile să fie "la nivel simbolic", a anunţat hotnews.ro. La propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor a fost mărit până 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

Legea a trecut în Comisiile comune din Camera Deputaţilor cu 17 voturi ''pentru'' şi 5 ''împotrivă''. Deputaţii PNL au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă ''un pumn în gură dat ziariştilor din România''.

''Noi considerăm că este vorba despre o reglementare excesivă. Sunt suficiente prevederi în vigoare, mai ales în Codul Civil, care dau posibilitatea celor care se consideră lezaţi în demnitate să genereze o acţiune la o instanţă competentă, nu era necesară o astfel de supra-reglementare. Mai mult decât atât, această lege, dacă va deveni lege, poate fi intitulată (…) o reglementare a cenzurii pe Facebook, de asemenea, un pumn în gură dat ziariştilor din România'', a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, citat de mediafax.ro. (9 februarie)

Citit 2035 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.