COMPLEXUL ANCORA a mai făcut doi ”pui”. GARAJE DEMOLATE, noroi şi mizerie - RESTRUCTURAREA URBANĂ aşteaptă! (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

COMPLEXUL ANCORA a mai făcut doi ”pui”. GARAJE DEMOLATE, noroi şi mizerie - RESTRUCTURAREA URBANĂ aşteaptă! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

„Complexul Ancora face pui”, scriam anul trecut pe vremea asta despre ruinele garajelor din Micro 17, zona magazinului Penny, care aşteptau restructurarea urbană, sau mai precis amenajarea parcului, investiţie care va fi realizată anul acesta. Din păcate, în Galaţi au apărut şi alţi „pui” ai zonei Ancora, adică locuri în care au fost demolate garajele, dar unde modernizarea se lasă îndelung aşteptată. Iar treaba asta le dă apă la moară să critice gălăţenilor care ţin cu dinţii de garaje, dar îi dezamăgeşte şi pe cei care militează pentru desfiinţarea acestor construcţii provizorii.

Sesizările cititorilor

„Vă invit în Ţiglina I la I-urile de lângă Peco să vedeţi cum arată parcarea după ce Poliţia Locală a obligat deţinătorii de garaje să dărâme cum vor ei. Toţi au venit cu buldozerul şi pe lângă garaje au distrus şi pavajul. Acum este numai noroi, trebuie să ocoleşti I-urile ca să poţi să ieşi pe strada principală”, ne-a sesizat un gălăţean.

Într-adevăr, aşa cum se vede din imagini, zona arată deplorabil, aleea dispare înecată în glod amestecat cu rămăşiţele garajelor şi fără cizme de cauciuc în picioare nu-i înţelept să te aventurezi!

”La fel se întâmplă şi în Micro 40, lângă fostul Cinema Flacăra, unde s-a dărâmat o baterie de garaje. Acum locul arată ca după bombardament, plin de denivelări şi de noroaie. S-a spus că se va amenaja un parc sau se vor face nişte parcări, dar se vede că de la vorbă la faptă este cale lungă. Mai bine lăsau aşa garajele! De ce nu au continuat treaba cu transformarea locului în ceva util, parc sau parcare, decât să sluţească zona”, ne-a sesizat alt cititor.

Ce spune Primăria

„În zona I-urilor din Ţiglina I, am demarat procedurile de desfiinţare a garajelor respective, întrucât aceste construcţii provizorii au fost amplasate pe spaţiul verde sau pe căile de acces. Deţinătorii de garaje vor fi notificaţi să îşi demoleze construcţiile provizorii. După demolarea garajelor, vor fi refăcute căile de acces şi spaţiile verzi”, ne-a răspuns Biroul de presă al Primăriei.

„În Micro 40, în vecinătatea fostului cinematograf, a fost desfiinţată o baterie de garaje în urma mai multor petiţii de la cetăţeni. Garajele erau construite pe spaţiul verde. În zonă, vor fi refăcute spaţiile verzi şi căile de acces”, a promis şi în acest caz municipalitatea.

În privinţa proiectului de reabilitare urbană din Mazepa, zona ”Ancora”, unde garajele expropriate au fost demolate anul trecut, procedurile se află în etapa proiectării tehnice. Potrivit Primăriei, în acest caz, proiectul tehnic este complex, întrucât presupune şi realizarea unei artere rutiere de legătură între străzile Roşiori şi Alexandru Lăpuşneanu, la care se vor adăuga parcarea, spaţiile verzi, zona de relaxare şi locul de joacă.

Citit 3189 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.