Anunţ oficial/ Tania Bogdan, candidata PNL la şefia judeţului

Anunţ oficial/ Tania Bogdan, candidata PNL la şefia judeţului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Tania Bogdan este candidata PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Anunţul a fost făcut ieri, de liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, care a precizat că decizia a fost luată prin vot secret, în unanimitate, de Comitetul Judeţean Executiv şi validată cu 43 de voturi din 47, tot prin vot secret, de Biroul Permanent Teritorial al PNL.

„E o decizie pe care, împreună cu colegii, am considerat-o drept cea mai bună, având în vedere experienţa de management în domeniul învăţământului, ca director al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza" şi ca inspector şcolar general, precum şi experienţa de aproape 12 ani de consilier judeţean, din care şase ani a fost vicepreşedinte", a declarat Dobre.

Tania Bogdan a fost singura propunere pentru şefia judeţului şi urmează să fie validată de Biroul Permanent Naţional al PNL.

Politiciana, care va fi în fruntea listei PNL la Consiliul Judeţului, a mărturisit că desemnarea sa drept candidat la şefia CJ este o onoare, dar şi o surpriză, pentru că „avem destul de mulţi colegi care ar fi putut ocupa această funcţie şi nu am considerat că mi se cuvine”. Dobre a precizat că PNL va avea candidaţi femei pentru cinci primării din judeţ: Costache Negri, Piscu, Vânători, Fârţăneşti şi Smârdan.

Saghian, "liberal"?

În contextul bătăliei pentru şefia judeţului, liberalii ar putea avea un aliat puternic în persoana senatorului Gheorghe Saghian, care a părăsit recent PSD. Dobre a declarat că a avut două discuţii cu Saghian, despre „lucruri ce ţin de politica gălăţeană, de perspective, de ce se întâmplă şi în Parlament”, dar nu a fost vorba de o negociere privind venirea senatorului în partid: „Dl Saghian este un om foarte cunoscut în judeţ, a avut responsabilităţi, dar a precizat tranşant că rămâne social-democrat. Eu, la rândul meu, rămân liberal”.

Mult mai rezervată, Tania Bogdan a declarat că nu o interesează cariera politică a lui Saghian: „Este o persoană care a activat în PSD cu foarte mare convingere, prin urmare eu cred că ar fi un compromis prea mare şi pentru domnia sa să vină la PNL”.

Citit 4742 ori Ultima modificare Marți, 08 Martie 2016 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.