Consiliul Judeţului Galați a PRELUAT spitalul din Târgu Bujor
Foto: Foto ”Viața liberă”

Consiliul Judeţului Galați a PRELUAT spitalul din Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului Orăşenesc din Târgu Bujor de la Consiliul Local al oraşului la Consiliul Judeţului.  Primarul Laurenţiu Viorel Gîdei ne-a declarat că această decizie a fost luată pe fondul dificultăţilor financiare cu care se confruntă bugetul local al oraşului, întrucât acesta „este mic, în comparaţie cu nevoile foarte mari”. „Ne dorim o dezvoltare a unităţii sanitare, pe care, din păcate, nu o putem suporta financiar. Având în vedere costurile foarte mari privind investiţiile şi utilităţile, am considerat că aceasta este cea mai bună soluţie”, ne-a spus edilul oraşului Târgu Bujor.

Managerul unităţii sanitare, Doina Cucu, ne-a declarat că spitalul are nevoie, printre altele, de extinderea secţiei Pediatrie, al cărui spaţiu este, în prezent, insuficient pentru tratarea corespunzătoare a micuţilor pacienţi, întrucât este nevoie de o compartimentare pe sexe, vârstă, afecţiuni şi nu numai.

Potrivit primarului din Târgu Bujor, unitatea sanitară deserveşte aproximativ 60.000 de locuitori din nord-centrul judeţului Galaţi.

Citit 1994 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2016 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.