”Un proiect inedit pentru GRĂDINA ZOOLOGICĂ”. Planuri mari pentru CALEȘTILE Centrului Cultural

”Un proiect inedit pentru GRĂDINA ZOOLOGICĂ”. Planuri mari pentru CALEȘTILE Centrului Cultural
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poeta Florina Zaharia, noua directoare interimară a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, are planuri frumoase cu cele două trăsuri care au intrat în 2004 în patrimoniul instituţiei, dar care, din păcate, nu au fost văzute de gălăţeni la manifestările publice. După cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", ideea achiziţionării acestor caleşti i-a aparţinut fostului manager al CCDJ, regretatul Sergiu Dumitrescu, care îşi dorea să reînvie o tradiţie de dinainte de război, când Galaţi era nu doar oraşul teilor, ci şi al caleştilor.

Din păcate, Trăsura Victoria Lux (şase locuri), achiziţionată cu preţul de 21.814 lei, a părăsit garajul doar de două ori, la sărbătoarea Unirii în 24 ianuarie 2012 şi 2013, când, trasă de doi cai albi, i-a adus pe Alexandru Ioan Cuza şi pe doamna Elena într-un scurt voiaj la statuia domnitorului.

Trăsura Valurile Dunării (20 locuri), cumpărată la preţul de 39.967 de lei, nu a putut fi folosită niciodată şi se află în prezent la Herghelia Tuluceşti.

„Cele două trăsuri sunt în stare foarte bună, rămân un bun de valoare al instituţiei, iar în acest an încercăm să le valorificăm împreună cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, într-un proiect inedit pentru Grădina Zoologică”, ne-a comunicat Florina Zaharia.

Să sperăm că aşa va fi!

Citit 2736 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.