Aleşii au fost de acord/ Baza "Oţelul", Maternitatea "Buna Vestire" şi sediul "Guliver" ar putea fi cumpărate

Aleşii au fost de acord/ Baza "Oţelul", Maternitatea "Buna Vestire" şi sediul "Guliver" ar putea fi cumpărate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru cumpărarea bazei sportive "Oţelul", dorită de primarul Marius Stan, dar au cerut ca pe lista de preluări să fie incluse Maternitatea "Buna Vestire" şi sediul în care a funcţionat Teatrul de Păpuşi "Gulliver".

Tocmai de aceea a fost constituită o comisie specială, formată din şefii comisiilor de specialitate din Legislativul local, dar şi din funcţionari din Primăria Galaţi. Comisia va analiza oportunitatea preluării acestor imobile şi va afla preţul cu care vor putea fi cumpărate. Ulterior, fiecare achiziţie, cu preţul aferent şi sursa de finanţare, va fi aprobată în Consiliul Local.

"La ce ne trebuie stadion?"

"Ce echipă performantă avem la fotbal, ca să avem un stadion? Pentru o echipă de Liga a III-a, cred că găsim alte terenuri", a fost dilema consilierului PSD Gheorghe Potârniche, atunci când primarul Marius Stan le-a propus aleşilor să fie de acord cu preluarea Bazei "Oţelul".

"Consideraţi că bazele sunt doar pentru sport de performanţă? Mai există şi sport de masă, educaţie prin sport, iar Primăria este obligată prin lege să asigure condiţii. Câştigăm pentru patrimoniul sportiv al oraşului o bază, altfel suntem în situaţia în care vom mai avea încă o ruină în oraş. ArcelorMittal, neavând activitate sportivă în obiectul de activitate, sunt convins că nu va mai investi şi, neîngrijită, va deveni o altă ruină în oraş. Cred că avem destule ruine!", i-a replicat Marius Stan.

Consilierul Local PSD Zanfir Ilie a propus ca pe lista de achiziţii să fie incluse şi Maternitatea "Buna Vestire" şi un spaţiu pentru Teatrul de Păpuşi "Gulliver", iar propunerea a fost acceptată.

Un milion de euro?

Unii consilieri i-au reproşat edilului că Stadionul "Dunărea" arată jalnic. Marius Stan a replicat spunând că modernizarea Stadionului "Dunărea" ar fi mai scumpă decât achiziţia Bazei "Oţelul": "Avem stadionul "Dunărea", dar dacă facem o evaluare simplă a ce înseamnă modernizarea şi aducerea la un stardard minimal de funcţionare la nivel naţional, înseamnă un minim de 20 de milioane de euro! Numai suprafaţa de joc, cu drenaj, instalaţie de stropit automatizată şi cu instalaţie de încălzit, înseamnă vreun milion de euro. Şi dacă vrei să te duci la un nivel internaţional, trebuie să-l acoperi şi să vii şi cu nocturnă, care înseamnă vreo 15-20 de milioane de euro! Nu putem să ne permitem acum, din bani proprii, să ne gândim la Stadionul "Dunărea", să investim 20-30 milioane de euro. Pe surse, am aflat că suma pentru baza "Oţelul" ar fi de un milion de euro. Ei nu vor să facă afaceri cu comunitatea locală, vor să scape de un obiectiv care le aduce cheltuieli. Lucrul acesta, dacă se va face, se va face la pachet şi cu preluarea bazei Siderurgistul", a spus Stan.

Citit 5860 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.