Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor afla dacă vor mai primi APĂ CALDĂ în sistem centralizat

Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor afla dacă vor mai primi APĂ CALDĂ în sistem centralizat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor afla dacă şi când vor mai primi apă caldă în sistem centralizat. Luni, 4 aprilie, reprezentanţii CET, ai Calorgal şi Consiliului Local s-au întâlnit, din nou, la masa negocierilor, însă fără a putea transmite, în final, vreo veste celor care, de mai bine de patru zile, fac duşuri reci sau se spală cu apă încălzită la aragaz.

Practic, potrivit participanţilor la întâlnire, după mai bine de două ore de discuţii, pe alocuri tensionate, s-a decis ca reprezentanţii municipalităţii să solicite un punct de vedere Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) cu privire la legalitatea costurilor pe care autoritatea locală ar urma să le suporte din bugetul local pentru apa caldă menajeră a oamenilor pe perioada verii. Practic, marți, 5 aprilie, reprezentanţii Electrocentrale, Calorgal şi ai Primăriei vor pune la punct un memoriu, care va fi transmis ANRSC.

Aşa cum v-am mai informat, Primăria se obligă să plătească, lunar, în perioada aprilie - octombrie, 3,5 milioane de lei în contul Calorgal, pentru plata aburului industrial livrat de ArcelorMittal şi a serviciului de transformare a aburului industrial în apă fierbinte, prestat de Electrocentrale.

Citit 2217 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.