PROIECT DE LEGE - ”Protecţie” pentru profesori

PROIECT DE LEGE - ”Protecţie” pentru profesori
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Realitatea ultimilor ani a demonstrat scăderea tot mai accentuată a respectului acordat corpului profesoral de către elevi şi părinţii. Drept urmare, un proiect de lege vine în apărarea profesorilor, propunând ca aceştia să beneficieze de protecţie juridică. Iniţiativa a apărut în urma unui studiu care arată că peste 70.000 de profesori au fost agresaţi cel puţin o dată. Conform studiului, 2.400 de copii au declarat că şi-au jignit profesorii, iar 200 au recunoscut că i-au lovit.

"Internetul e plin de articole şi filme în care sunt prezentate asemenea incidente: elevi care îşi umilesc profesorii, alţii care îi înjură sau îi iau de-a dreptul la pumni. Până în 1989, asemenea incidente erau de neconceput, iar atunci când totuşi se întâmplau, urmările erau drastice pentru elevii în cauză. Până şi în anii negri ai dictaturii, dascălul era respectat, iar demnitatea lui era apărată", motivează iniţiatorii proiectului.

Proiectul implică dreptul de a aplica sancţiuni disciplinare potrivit regulamentului fiecărei instituţii de învăţământ şi sprijin din partea autorităţilor pentru asigurarea respectului cuvenit dascălilor, introducând pedepse mai mari pentru agresiuni împotriva unui cadru didactic. Sursa foto: provincial.md

Citit 1744 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2017 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.