Modernizarea zonei ANCORA, adjudecată. Contract de 880.281 de lei
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Modernizarea zonei ANCORA, adjudecată. Contract de 880.281 de lei
Evaluaţi acest articol
(77 voturi)

Cu puţin noroc, mai ales că e şi an electoral, în curând am putea scăpa de zona dezolantă care a domneşte, de atâta amar de vreme, lângă Şcoala Generală nr. 28, în Mazepa.

Dacă la finele anului trecut au fost expropriate şi demolate garajele şi resturile de construcţie rămase, poate că anul acesta vor şi începe lucrările de modernizare şi restructurare urbană a zonei Ancora.

Mai ales că, în sfârşit, licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru amenajarea arterei de legătură între strada Alexandru Lăpuşneanu şi strada Roşiori, inclusiv amenajarea unor locuri de parcare, are un câştigător.

Firma Obercons Comp SRL a câştigat contractul cu o ofertă de 880.281 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată de la care s-a pornit a fost de 1.003.997 de lei. Potrivit Primăriei, în acest caz, proiectul tehnic este complex, întrucât presupune pe lângă noua arteră şi locuri de parcare, spaţiile verzi, zonă de relaxare şi un loc de joacă.

Până să înceapă efectiv lucrările, municipalitatea are de rezolvat o problemă: să reamplaseze punctul termic din Mazepa I, lucrare pentru care a primit undă verde, fără evaluarea impactului asupra mediului, de la Agenţia de Protecţia Mediului Galaţi.

Citit 4873 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.